TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, emekli maaşlarına TÜİK'in enflasyonu yerine emeklinin enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep ederek, 2014 yılının ilk altı ayı için verilecek 3.25'lik zamma tepki gösterdi.
TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, emekliye yapılan zamma tepki gösterdi. Keskin, "Biz Emekliler TÜİK'in enflasyonunu değil, emeklinin enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep etmekteyiz. Milyonlarca emekliye 2014 yılı ilk altı ayı için verilecek 3,25 gibi komik bir rakamı kabul etmek mümkün değil" dedi. Kamu çalışanlarına verilen promosyonun emeklilere verilmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Keskin, şunları söyledi:
"Kişi başı milli gelirimiz 10 bin doları aştığı söylenmektedir. Öyleyse bu refah payından emeklilerin yararlanması gereğini duymaktayız. SGK'nın tek çatı altında toplanmasına karşın, memur emeklisi, işçi emeklisi ve Bağ-Kur emeklisinin ayrı tutulması kabul edilemez bir durumdur. En kısa zamanda en düşük memur emekli taban aylığı ile işçi emekli taban aylığı arasındaki 180 TL'lik farkın ortadan kaldırılmasını istiyoruz".