İSTANBUL, 11 Ağustos () - Tayyip erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından art arda açıklamalar yapan iş dünyasının temsilcileri, "artık ekoniminin gündemine dönme zamanı geldi" mesajını verdiler.

"ARTIK EKONOMİYE ODAKLANABİLİRİZ"
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, son bir yıldır gündemi oluşturan seçim sürecinin ardından, Türkiye’nin ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.

Onatça, önemli seçimlerden birinin geride bırakıldığını, bir yıldır seçim süreci yaşayan Türkiye’nin ekonomiye odaklanabileceğini söyledi. Seçilecek yeni cumhurbaşkanının kırık kalpleri onarmasını istediklerini belirtti. 2014’le başlayan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ülkeyi yorduğunu ancak geride bırakılmış olmasının avantaja çevrilebileceğini belirten Onatça, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisinde çözüm bekleyen yapısal sorunların bir süredir siyasetin gölgesinde kaldığı ve gereken önemi bulamadığı hepimizin malumu. Önümüzdeki günlerde gerek başbakan gerekse ekonomi yönetiminin krizsiz belirlenmesi tedirginliği de ortadan kaldırır."

"ZAMAN EKONOMİYE ODAKLANMA ZAMANI"
Seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Türkiye’nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz. Umarım bundan sonra yeni hükümet çalışmalarında da ekonomi yönetiminde çok büyük değişiklikler olmaz. Ülkenin geleceği açısından daha net görebileceğimiz bir döneme girdik. Bu nedenle yaşanan tüm gerginlikleri bir tarafa bırakarak ekonomik büyüme ve istikrar için çalışmak durumundayız" dedi.

"REEL GELİŞMELERE ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR"
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, "Türkiye olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Suriye-Irak hattındaki çatışmalar ve beraberinde IŞİD terörü derken Türkiye ihracatı kan kaybetmeye başladı. Ekonominin yeniden siyasetin önüne geçip dünyadaki reel gelişmelere odaklanmamız gerekiyor. Yaşanan gerginlikler ciddi anlamda piyasalara zarar veriyor. Bir an önce ülkemizin bu sıkıntıları atlatması ve huzura kavuşması için ekonomik istikrar yolunda güç birliği sağlamalıyız" dedi.

"MARKALARIMIZIN ÇITASI YÜKSELECEK"
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, piyasaların hareketleneceğini ve ekonominin yeniden bir numaralı gündem maddedi olacağını belirterek, "İstikrara inanan, iktisadi kalkınma hamlesini kesintisiz sürdüren Türkiye, marka ekonomisi üzerinden hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye’ye eş bir performans sergileyen markalarımızın, yeni dönemin sağlayacağı özgüven koşulları altında başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağına inanıyorum" dedi.
 
"DESTEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin ise "İş dünyası olarak Türkiye’nin önünde yepyeni bir dönemin başladığına inanıyoruz. Türk ayakkabı sanayi olarak bu süreci katkı sunmak için var gücümüzde çalışacağız" dedi.

"AB ÜYELİĞİNE DOĞRU İLLERLEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ"
İktisadi Kaşkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ömer Cihad Varda, Erdoğan'ın seçilmesin 2023 hedeflerine ulaşılmasında önemli olduğuna dakkat çekerek, şunları söyledi:

"Ülke içinde sağlanacak toplumsal uzlaşıyla birlikte 'Yeni Türkiye' niteliğine kavuşmasını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Bu bağlamda Sayın Erdoğan’ın balkon konuşmasında vermiş olduğu 'yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım' mesajını önemsiyor ve bu doğrultuda tüm toplumsal ve siyasal grupların Türkiye’nin ortak yararına işbirliği ve uzlaşma kültürünü geliştirmesini umuyoruz. Önümüzdeki dönemde topyekûn yeni bir hamle ile nihai hedef olan AB üyeliğine doğru ilerleyeceğini ümit ediyoruz."