Uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından, ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen İran, Rusya'nın yasakladığı Türk ürünlerinin İran üzerinden Moskova'ya ihraç edilmesine yasak getirdi. İran'ın bu şekilde ilişkilerini sıkılaştırma yönünde adım attığı belirtildi.

İran Ticaret Geliştirme Teşkilatı’nın (TPOI) bünyesindeki şirketlere alınan Türk ürünlerinin İran üzerinden Rusya’ya ihraç edilmesini yasakladığı belirtildi.

MOSKOVA - TAHRAN İŞBİRLİĞİ

Sputnik'in haberine göre, Tahran’ın Moskova’ya Türk meyve ve sebzelerinin İran menşeli gibi gösterilerek Rusya topraklarına sokulmasını önlemek için her türlü tedbiri alacağını belirten resmi bir yazı göndermesinin ardından, TPOI’nin şirketlere yeniden ihracat yasağı getirdiği bildirildi.

RUSYA'YA İHRAÇ YASAKLANDI

İranlı IRNA ajansının aktardığına göre, TPOI Başkan Yardımcısı Muhammed Reza Movadvadi, İran Ticaret Bakanı Reza Nematzade’nin kararı üzerine, Türk ürünlerinin İran üzerinden Rusya’ya yeniden ihraç edilmesinin yasaklandığını söyledi.

Movadvadi, ürünlerin yeniden ihraç edilmesinin İran’ın genel ihracat ilkelerine aykırı olduğunu ve İranlı tüccarların mallarını Rusya’ya ihraç etmek için Moskova ile Tahran arasındaki dostane ilişkilerden yararlanması gerektiğini vurguladı.
İran da Türk ürünlerin ihracını yasakladı