İSTANBUL, 5 Eylül () - Irak'taki çatışmalardan dolayı bu ülkeye yönelik ihracatta yaşanan büyük gerilemeden,  çelik boru sektörü de etkilendi. Irak'a çelik boru ihracatındaki düşüş yüzde 25'i buldu.

Ağustos ayında Irak'a çelik boru ihracatı yüzde 54.31 miktarda ise yüzde 47.11 azaldı. Böylece, Irak’a yönelik çelik boruc ihracatı sekiz aylık dönemde, miktar bazında yüzde 20.94 azalışla 218 bin 409 tona, değer bazında ise yüzde 25.39 azalışla 168 milyon 292 bin dolara düştü.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) verilerine göre Ocak-Ağustos döneminde sektörün toplam ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 2.16 artışla 1 milyon 259 bin tona çıkarken, değer bazında yüzde 3.68 azalışla 1 milyar 65 milyon dolara geriledi.

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, "Irak bugün hala en fazla ihracat yaptığımız ülke konumunu korusa da ülkedeki belirsizlik sektörümüze olumsuz etki ediyor. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracat ise artmaya devam ediyor. Üretim gücümüze ve ürün kalitemize olan güvenimiz ile sektörümüzün global pazardaki konumunu koruyacağına olan inancımızı sağlam tutuyoruz" dedi.