Krizle boğuşan Yunanistan'ın geçtiğimiz yaz aylarından AB'den çıkması gündeme gelmişti. Yunanistan'ı birlikte tutmayı başaran AB, İngiltere'yle de anlaşma sağladı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği reformlarla ilgili anlaşmanın sağlandığını duyurdu.

Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Anlaşma sağlandı. İngiltere'nin AB'de tutacak uzlaşıya tüm üyeler destek verdi" ifadesini kullandı.

Anlaşmanın içeriği ise henüz açıklanmadı.

Cameron'dan AB kampanyası

Dün başlayan AB Liderler Zirvesi'nde, İngiltere'nin AB'deki geleceği asıl tartışma konusunu oluşturdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'de kalabilmek için 4 şart öne sürdü. Bunlar arasında yer alan "AB üyesi ülkelerden İngiltere'ye gelen göçmenlerin devlet yardımları alabilmesi için ülkede en az 4 yıl yaşaması" maddesi en çok tartışılan konu oldu.

Cameron, 4 yıl şartının yanı sıra AB'den İngiltere gibi avro bölgesi dışında kalan ülkelerin çıkarlarına saygılı olunmasını, milli parlamentolara daha fazla rol verilmesini, AB'nin yetki ve sorumluluğunu artıracak adımlardan kaçınılmasını talep ediyordu.

İngiltere'nin AB'deki geleceği 2017 sonuna kadar referanduma sunulacak. Cameron, anlaşmaya varılması durumunda referandumda AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini ifade etmişti. 
İngiltere AB'den çıkacak mı?