KASTAMONU Valisi Erdoğan Bektaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İnebolu Limanı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredildiğini duyurdu.
Limana Cengiz Holding'in talip olduğunu belirten Vali Bektaş, "Cengiz İnşaat'ın talebi var. Ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur" dedi. 'İnebolu Limanı ile ilgili önemli gelişme' diyen Vali Bektaş, Twitter mesajında şu bilgileri verdi:
"Bakanlar Kurulu kararı çıktı, liman Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. Özelleştirme hazırlıkları başladı. Cengiz İnşaat'ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur. İnebolu Limanı'nda bu aşama için çok uğraştık. 1882'de Vali Sırrı Paşa ile başlayan süreç inşallah tamamlanacak. İnebolu Limanı'nda ilk projeksiyon yıllık 5 milyon ton yük kapasiteli bir liman, Karadeniz'in iki yakasını bir araya getirmek."
1955 YILINDA BELEDİYEYE TAHSİS EDİLMİŞTİ
İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti. Bakanlar Kurulu'nun yeni kararıyla bu tahsis işlemi yürürlükten kaldırılmış oldu. Yapımına ilk kez 1882 yılında Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamit'in gönderdiği ödenekle Kastamonu Valisi Sırrı Paşa döneminde başlanan İnebolu Limanı, Milli Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu'ya giriş kapısı olmuştu.