İşte Davutoğlu'nun konuşması:

''Bir buçuk yıl içinde Antalya'ya 6. gelişim.

Hiçbir şehrimize elimiz boş gitmiyoruz. Hep elimiz dolu geliyoruz. 27 Ekim mitinginde size söz verdik. Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz demiştik. 

Cumhurbaşkanımız tarafından başlanılan bütün yatırımları tek tek tamamlıyoruz. Biz hamaset değiş iş, eser üretiyoruz. 

Muhalefet partileri Ankara'da kalsın, varsın bazıları kurultaylarla uğraşsınlar. Biz aşk ve imanla milletin huzurundayız. Temelini attığımız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Millete hizmet yolunda yürüyeceğiz. Başkaları gibi siyaseti laftan ibaret görmüyoruz, hakaretten ibaret görmüyoruz. Fitnecilerin münafıkların hevesleri kursaklarında bırakılacak, aşk ve imanla milletin huzurundayız.Dün Osmangazi Köprüsü'nün açılışında omuz omuzaydık. Bizler son nefesimize kadar hep birlikte olacağız. 

Davos'ta eğilmeyen bu başlar hiç bir yerde eğilmeyecek. Allah'ın önünde eğilen bu başlar hiçbir yerde eğilmeyecek. 

'DÜNYA REKORU KIRILDI'

Bugün Antalya'da 841 milyonluk yatırımların açılışını yapıyoruz. Antalya meydandan EXPO arasındaki 19 kilometrelik yol dünya rekoru kırılarak 5 ayda bitirildi. 

Bundan önceki yönetim 5 yılda 286 milyonluk yatırım yaparken, bizim belediyemiz tek seferde 270 milyonluk yatırım yaptı. 

Antalya kongre turizminin başkentidir. Siz bizim adımıza dünyaya ev sahipliği yapıyorsunuz. NATO ve G20 zirvelerini geçtiğimiz sene alnının akıyla yaptık. Bugün EXPO'nun açılışını yapıyoruz. 

Bizim önümüze ne koyarlarsa koysunlar bizi durdurabilirler mi? Bizi sizinle birleşmekten alı koyabilirler mi?Bizim karşımıza ne engel koyarlarsa koysunlar bizim yükselişimizi engelleyemezler. Biz milletimize ne söz verdiysek yaptık. 

ANTALYA İÇİN LİSTEDE NE VAR?

Antalya'ya 14 yılda 17.9 milyarlık yatırım yaptık. Aksu Çayı taşkın koruma çalışması ile 106 bin dekarlık alan için önlem alınacak. Demirkapı Tüneli ile Antalya'yı Konya'ya daha kolay bağlayacağız. 

7 km'lik Alacabey'i tünelle geçiyoruz. İhalesi yapıldı. 

Antalya'yı Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız, İnşaallah.

Kruvaziyer liman için kolları sıvadık. İnşaallah, ihaleye çıkacağız.''