Serhat TEZCAN - Mehmet İNAN/BURSA, () -TÜRKİYE İhracatçıları Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerin çocuklarına destek vermek istediklerini söyledi. Bu konuda birlik başkanları ile görüşeceklerini dile getiren Büyükekşi, "Sadece bir seferlik değil, ilkokula gidiyorsa ilkokulu bitirene kadar, ortaokula gidiyorsa ortaokul, üniversite ise üniversite. Eğitim hayatları boyunca nasıl bir katkı koyabiliriz, ne yapabilirizi, tartışıp görüşüp ona göre bir adım atmak istiyoruz" dedi.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve TİM'in işbirliği ile bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen ‘Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödüle layık görülen eserler, Bursa Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi A Salonunda sergilenmeye başladı. 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak serginin açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Receep Altepe, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, UTİB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile  eser sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışın ardından sergiyi gezen konuklar, ürünleri de inceleme fırsatı buldu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükekşi, 'Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen kaza ile ilgili herhangi bir desteğiniz olacak mı?' sorusuna şu yanıtı verdi:
"Soma'da meydana gelen elim kaza tüm ulusumuzu derinden sarstı. İhracatçı camiası, son derece üzgün. Özellikle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnşallah Allah bu tür kazaları tekrar göstermez. Yardım kampanyaları düzenleniyor ama bunun nasıl olacağı, ne için yardım konusunda açıklık yok. Çünkü bu bir doğal afet değil. İnsanların çok büyük acısı var. İnsanların bir an önce madende mahsur kalanların özellikle arama kurtarma çalışmalarını bitirip, daha sonra ne yapılacağı konusunda eylem planı çıkarılması lazım. Daha sonra bunlara nasıl bir yardım yapılabileceği konusunda bir adım atmayı düşünüyoruz. Benim en çok düşündüğüm, kaybettiğimiz şehitlerimizin çocuklarının eğitim konusu. Bu çok önemli. Eğitim konusunda nasıl yardım edebiliriz konusunda oturup konuşmak istiyoruz. Sadece bir seferlik değil, ilkokula gidiyorsa ilkokulu bitirene kadar, ortaokula gidiyorsa ortaokul, üniversite ise üniversite. Eğitim hayatları boyunca nasıl bir katkı koyabiliriz ne yapabilirizi, tartışıp görüşüp, ona göre bir adım atmak istiyoruz."

ST,Mİ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)