ANTALYA İhracatçılar Birliği (AİB), 2013 yılı için belirlediği hedefine yıl sona ermeden ulaşırken, 3 ilde de ihracat rekoru kırıldığını duyurdu.
AİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya İhracatçılar Birliği olarak 2013 yılı için öngörülen 1 milyar 500 milyon dolar hedefine yıl sona ermeden ulaştıklarını, ayrıca Antalya, Burdur ve Isparta'nın tarihinde görülen en fazla ihracatın gerçekleştirildiğini açıkladı. Satıcı, "Küresel ekonomide beklenen toparlanmanın bir türlü gerçekleşmediği, en önemli ihracat pazarlarımızın krizle boğuştuğu bir yılda, ihracatımızı yüzde 22 seviyesinde artırmayı başardık" dedi.
Bu başarılı tabloda sektörel olarak en büyük katkıyı yarım milyar doları aşan ihracatıyla yaş meyve-sebze sektörünün verdiğini belirten Mustafa Satıcı, yüzde 80 üzerindeki rekor ihracat artışıyla maden sektörünün de 1,5 milyar dolar hedefine ulaşmada katkı sağlayan ikinci büyük sektör olduğunu söyledi. AİB Başkanı Satıcı, bu iki sektörü toprak sanayi, kimya, ağaç ve orman ürünleri, demir-demirdışı metaller ve tekstil sektörlerinin takip ettiğini dile getirdi.