İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin, İETT için Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde kurulu Otokar Fabrikası'nda yaptırılan 900 belediye otobüsünün sonuncusu tören ile banttan çıktı.
Fabrikada bugün düzenlenen törene, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ, daire müdürleri ve firma çalışanları katıldı. Törende konuşan Otokar Genel Müdürü Görgüç, 2012 ve 2013'te İETT'nin 3 ayrı ihalesinde 900 kent içi ulaşım otobüsü ihalesini aldıklarını söyleyerek, ''Bugün mutlu bir günümüz. İETT için imal ettiğimiz 900 yani sonuncu aracımızın banttan çıkış töreni. Banttan çıkarıp kalite kontrole vereceğiz ve bir hafta içinde teslim etmiş olacağız. Bildiğiniz gibi kontratımızda 5 yıl boyunca bakım, hizmete hazırlama ve yedek parça temini de yer alıyor. Dolayısıyla sadece üretmek değil, bundan sonraki 5 yıl boyunca da bu araçların bir kısım sorumluluğu bizim üzerimizdedir" dedi.
İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ da "Yaklaşık bir yılı aşkın zaman önce buraya ilk geldiğimizde bu aracın tasarımını beraber yaptık" dedi. Karadağ, ''Aradan geçen bu zaman içinde 900'üncü aracı konuşuyoruz. Öyle bir şey ki ilk engellilere uygun aracı 2006 yılında aldığımızda, 'Neden bunu Türkiye'de yapmıyoruz?' dediğimizde Basri Bey'le görüştük. 6-7 sene sonra 900 aracı zamanında hem de yüksek kalitede teslim aldık. Bugün bu aracın Avrupa'da bile konuşulduğunu duyuyoruz. 900 araç, İETT'nin bedeli 150 milyon euro olmak üzere bir defada almış olduğu en yüksek meblağlı araç kapasitesidir."
Konuşmaların ardından banttan indirilen 900'üncü otobüs tören alanına getirildi. Son otobüsün önünde Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç temsili olarak hazırlanan 34 İETT 900 plakasını İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ'a teslim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından otobüsü inceleyen Aydın Karadağ direksiyon başında poz verdi.