ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde faaliyet gösteren İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi’nin düzenlediği '2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri Yarışması'nda, 'Sürdürülebilir gelişim' konusunda dünya 2’ncisi oldu.
Sanayi faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası arenada adından söz ettiren İÇDAŞ, ağır sanayi sektörlerinde faaliyet göstermesine rağmen, çevresel duyarlılığı ve sürdürülebilir gelişim konusunda yaptığı çalışmalarla binlerce teknoloji firmasını geride bıraktı. İÇDAŞ, dünyaca bilinen halkla ilişkiler platformlarından Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP-League of American Communications Professionals) tarafından düzenlenen '2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri Yarışması’nda altın madalyaya layık görüldü. Konuyla ilgili İÇDAŞ’tan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"ISO 500’de bu yıl Türkiye’nin en büyük 9’uncu firması olan İÇDAŞ’a ait sürdürülebilirlik raporu, tüm sektörleri içeren değerlendirmede 100 üzerinden 98 puan aldı. Ülkemizden dereceye giren tek rapor olarak 'Dünyanın En İyi 2’nci Sürdürülebilirlik Raporu' seçildi ve altın ödüle layık görüldü. Sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim performans bilgilerinin açıklandığı bir analiz çalışması niteliği taşıyor."