İSTANBUL, 17 Temmuz () - Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu üyeliğine atandı.

Hazine'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu "yükselen piyasa ekonomileri"nin küresel ekonomide artan ağırlıklarını Uluslararası Para Fonu’ndaki (IMF) temsil güçlerine yansıtmak üzere IMF’de kota ve yönetim reformu yapıldığına işaret edildi ve şöyle denildi:

"Söz konusu reform süreci bağlamında, ülkemizin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısı değiştirilmiş, böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan ülkemiz IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazanmıştır. Ülke grubumuzu temsilen halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye üstlenecektir. Bu önemli görevin ülkemiz adına İcra Direktörü olarak Hazine Müsteşarımız Sayın İbrahim Halil Çanakcı tarafından yürütüleceği ülke grubumuza bildirilmiştir."

IMF’nin temel yönetim organı olan İcra Direktörleri Kurulu, Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön verilmesine katılıyor.