Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - HALK Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Merkez Bankasının haftalık repo faizini yarım puan düşürmesiyle ilgili olarak "İnşallah bu mevduat faizlerine de yansır. Bizler de kredi faizlerini indireceğiz" dedi.
Memleketi Erzurum'a incelemelerde bulunmak için gelen Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı'yı makamında ziyaret etti. Halk Bankası Genel Müdürü Taşkesenlioğlu "Bu bir bayrak yarışı. Bayrak bizim şu anda. inşallah biz bunu arkadaşlarımızla 880 şubedeki 15 bin personelimizle birlikte hizmet kalitesini daha üst sıralara çıkarıp kaliteyi artırarak, inşallah bizden sonrakilere daha iyi yerlerde devredeceğiz. Bir Erzurumlu olarak mahçup olmamamız lazım. Onun için var gücümüzle çalışıyoruz. Dostarımızın da artacak olan desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
Taşkesenlioğlu ziyaret sırasında Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı'ya çini işlemeli bir plaket, Yamlı ise Taşkesenlioğlu'na Oltu taşı tesbih hediye etti. Merkez Bankasının haftalık repo faizini yarım puan azaltarak yüzde 10'dan yüzde 9,50'ye indirmesiyle ilgili bir soruya Ali Fuat Taşkesenlioğlu "İnşallah bu mevduat faizlerine de yansır. Bizlerde kredi faizlerini indireceğiz" diye yanıt verdi.

NK,KB(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)