EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçı Birlikleri'nin projesi kapsamında Hakkari, Şırnak ve Mardin'de açılacak olan dikiş kursları için gerekli makine, ekipman ve malzemenin ilk ayağının yarın Hakkari'ye gönderileceğini belirterek, bu proje ile yöre insanına, gençlerine "Balık tutmayı öğreteceğiz" dedi. "İNSANIMIZIN KOLLARINA ALTIN BİLEZİK TAKACAĞIZ"

Yaptığı basın açıklamasında projenin işsizlik sorununa çözüm olacağını belirten Bakan Zeybekci, "Denizli İhracatçı Birliğimizin başlattığı bu projenin ilk ayağı olan Hakkari'ye gönderilecek malzemeler ile bir meşaleyi ateşleyeceğiz. Proje sayesinde Hakkari'de açılacak meslek edindirme kursları ile yöre insanımızın kollarına altın bilezik takacağız. Bu proje sayesinde, hem tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak, hem de işsizlik sorununun çözümüne destek olunacaktır" ifadelerine yer verdi. "ÇÖZÜM SÜRECİNE ÖNEMLİ DESTEK OLACAK"

Projenin sadece meslek edindirme ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Zeybekci, "Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir, proje çocuk gelinler probleminden işsizliğe kadar pek çok konuda sorunların çözümünde önemli rol oynayacak. Bölgeye yaptığım gezi ve incelemelerde sorunların başında işsizliğin ve nitelikli eleman eksikliğinin geldiğini görmüştüm. Bu proje ile bir taraftan bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilirken, diğer taraftan çözüm sürecine önemli destek olacak. Proje sayesinde açılacak Meslek edindirme kursları ile 'kollarına altın bilezik takan' gençlerimiz, genç kızlarımız bölgeye yatırım yapmayı planlayan tekstil sanayicilerinin kafalarındaki nitelikli eleman sorununu ortadan kaldıracak" diye konuştu. MALZEMELER YARIN GÖNDERİLECEK

Hakkari'ye gönderilecek malzemeler yarın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla (08 Şubat 2014 Cumartesi günü) saat 10.30'da Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü önünde yapılacak törenle Hakkari'de Halk Eğitim Merkezi'nde kurulacak Konfeksiyon Atölyesine gönderilecek. Proje kapsamında 11 adet düz dikiş makinesi, 2 adet overlok makinesi, 1 adet recme, 1 adet ilik,1 adet düğme makinesi, 1 adet sanayi tipi ütü makinesi ve paskarası (buhar üretici) 1 adet dik bıçaklı kesim motoru, 1 adet pastal yapıştırma ütüsü, 500 kg çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaşı, kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği gönderilecek. (MV/HT)