ARDAHAN'ın Çıldır İlçesinden Gürcistan'a açılacak Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından atıldı. Gürcistan Maliye Bakanı ile bölge milletvekillerinin de hazır bulunduğu temel atma törenine bazı vatandasların kundaktaki çocukları ile gelmeleri dikkat çekti. Aktaş Sınır Kapısı, 10 ay sonra hizmete girecek.
Türkiye ile Gürcistan arasında faaliyet gösteren Artvin'deki Sarp ve Ardahan'daki Türkgözü sınır kapılarındaki yoğunluk üzerine Çıldır İlçesi yakınında Aktaş Sınır Kapısı'nın temel atma törenine gelen Gümrük ve Tiracet Bakanı Hayati Yazıcı, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'nu, halk ozanları karşıladı. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Milletvekilleri Orhan Atalay (Ardahan), Ahmet Arslan (Kars), Yunus Kılıç (Kars), CHP Milletvekili Ensar Öğüt (Ardahan), TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Ardahan Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Aygün ile kamu görevlileri ile vatandaşların da hazır bulunduğu törende konuşan Bakan Hayati Yazıcı, hükümet olarak bayram, tatil, yaz- kış demeden koşturduklarını bildirdi. Hayati Yazıcı, "Aktaş kapısı, aş ekmek kapısı olacaktır. Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Türkiye'nin sorunları ve çözüm noktasında gereken neyse yapıyoruz. Aktaş Kapımızı açmak için 10 ay sonra yeniden burada olacağız. Biz heyacanları gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Aktaş gümrük kapısının açılmasının sadece ticari açıdan değil sosyal, siyasi ve turizm alanında bölgeyi etkileyeceğini bildirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Aktaş, aslında tıkanan damara by- pass yapmaktır. Biz bunu bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli atıldı.