GAZİANTEP'te, bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı törenle açıldı. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği fuarda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in ekonomik büyüme, istihdam ve ihracat artışında Türkiye ortalamasını aştığını söyledi.
Orta Doğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 18'inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nın açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah S. Debbağh, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ile davetliler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in ekonomik büyüme, istihdam ve ihracat artışında Türkiye ortalamasını aştığını belirterek, "Gaziantep sanayisi, ticareti, kütür ve turizmiyle Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi. Sektörde yüzlerce firma üretim yapıyor, binlerce kişiye istihdam sağlanıyor. Yılda 100 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştiriliyor. Bu rakamın her geçen yıl daha yukarı çıkacağını düşünüyorum" dedi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise ayakkabı sektörünün ihracatı arttıran önemli sektörlerden olduğunu ifade etti. Geçen yıl yapılan ayakkabı ihracatının bu yılın onuncu ayında aşıldığını anlatan Konukoğlu, "Gaziantep olarak da 11 ayda 98 milyon dolarla bu rakamdan payımızı almış bulunmaktayız. Ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece önümüzde hiç bir engel olamaz. Gaziantep'in ortalama büyümesi yüzde 11. Türkiye yüzde 4 büyürken Gaziantep yüzde 11 büyüyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdelesini keserek açılışını yaptıkları fuarın stantlarını dolaştı. Irak, Suriye ve Çin gibi yabancı ülke temsilcilerin de katıldığı fuara Gaziantep'in yanı sıra; Türkiye'nin birçok kentinden sektörde faaliyet gösteren firmaların da katıldığı bildirildi. 250 firmanın ürettiği; erkek, kadın, çocuk ve spor ayakkabılar, terlik, saraciye, çanta, cüzdan, kemer, seyahat çantaları, ayakkabı yan sanayi, taban, aksesuar, tekstil, deri, büyükbaş, kösele, suni deri ürünlerinin sergilendiği ve 4 gün açık kalacak olan fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.