GAZİANTEP'te, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat rakamı, yüzde 2.4 azalma ile 556 milyon 670 bin dolar olduğu bildirildi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada; Gaziantep’in Mayıs ayı ihracatındaki düşüşün yıl sonu hedeflerini etkilemeyeceğini ancak dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Bartık, Gaziantep ihracatının Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.4 azalışla 556 milyon 670 bin dolara gerilediğini belirterek, yılın ilk 5 ayında ise yüzde 5.6 artış ile 2 milyar 779 milyon 382 bin dolar ihracatla Gaziantep'in Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı kent konumundaki yerini koruduğunu ifade etti. Gaziantep ihracatındaki düşüşün istisnai bir durum olduğunu anlatan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, "Gaziantep için bir başarısızlık olarak değerlendirilemez. Yılsonu hedefimizi olumsuz etkilemeyecektir ancak dikkatli davranmamız gerekir" dedi.
GSO BAŞKANI KONUKOĞLU: YILLIK ARTIŞIMIZ DEVAM EDİYOR
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise yaptığı yazılı açıklamada; aylık bazdaki düşüşün geçici olduğunu, yıllık artışın ise devam ettiğini belirtti. Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Mayıs ayında en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu bilgileri verdi:
"Ocak-Mayıs dönemi dikkate alındığında Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 oranında artarak 2 milyar 779 milyon 382 bin dolara ulaştı. 2013 yılı Ocak- Mayıs döneminde ise Gaziantep'ten 2 milyar 631 milyon 691 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı. Aylık bazda düşüş geçici bir durum, yıllık bazda artışımız devam ediyor. Ufak çaplı bir gerileme olması üzücü, ancak bu rakamlar bizim potansiyelimizi yansıtmaktan uzak. İnşallah önümüzdeki ayları artılarla kapatarak, özellikle yılın ikinci yarısında tekrar çift haneli çıkışlarla bu kaybı hızlı telafi edeceğiz."

AHÇ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)