GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, geçen yıl kaçakçılıkla etkin mücadele edildiğini ve 218 operasyonda 27 milyon 500 bin liralık kaçak eşya ele geçirildiğini söyledi.
GAP Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürlüğü tarafından '26 Ocak Dünya Gümrük Günü' nedeniyle yemek daveti verildi. Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, AK Parti Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ile gümrük memurlarının katıldığı davette konuşan GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, fedakar çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'nün sürekli olarak potansiyelini artırdığını, kaçakçılıkla mücadelesini de etkinleştirdiğini belirten Fikret Erol, "Geçen yıl müdürlük olarak 5 milyon 335 bin dolar ihracat, 1 milyon 605 bin dolar ithalat gerçekleştirdik. Bu oranlara bakıldığında, bir önceki yıla göre ihracat artışı yüzde 14.3 olduğunu gördük. Yine kaçakçılığa karşı da etkin bir mücadele verilmiş olup, 2013 yılı içerisinde düzenlenen 218 operasyonda 27 milyon 500 bin liralık kaçak eşya ele geçirildi. Kaçak eşyalarla birlikte 114 araca el konulurken, 302 zanlı adli makamlara intikal ettirildi. Kaçak yakalama oranı da bir önceki yıla göre yüzde 159 artış göstermiştir" diye konuştu.
Gecede konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise Gaziantep'in Ortadoğu'ya açılan köprü konumunda olduğunu anlatarak, "Gaziantep, ülkemizin en önemli ticaret merkezlerinin başında geliyor. Bizim 2013 yılı hedefimiz bölgeden 10 milyar dolarlık ihracat yapmaktı ve bunu gerçekleştirdik. Kurlardaki artışlar her ne kadar ihracatçı için iyi durumda gözükse de biz istikrar istiyoruz" dedi.
AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin de küreselleşen dünyada ülkeler, şehirler, sektörler ve kişilerin yarıştığını, bu noktada ihracatın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından en çok ihracat yapan firmalar ile GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün en kıdemli memurlarına plaket verildi.