GAZİANTEP'te, 5'inci Karım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ile Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD) düzenlenen törenle açıldı. Fuarda, yapılan en güzel buzağı yarışması ise renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışına; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz, STK ve sektör temsilcileri katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarımda da teknolojiyi yakalaması gerektiğini belirterek, "Şu dönemde fuarların önemi artmaktadır. Fuarlar büyük bir titizlikle hazırlanan son teknolojilerin sergilendiği yerlerdir. Ekonomi ve sosyal hayatın aynası olduğu gibi dış ilişkiler içinde önemli bir noktadır. Son yıllarda ülkemizde fuarcılık konusunda önemli aşamalar kaydedilmiştir. Fuarların olumlu sonuçları her geçen gün kendini göstermektedir. Gaziantep son yıllarda ülke ve bölgenin fuarlarına ev sahipliği yapması hepimizi mutlu ediyor" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise kentin 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu hatırlatarak, "Bu hedefin yarısını tarım ve gıda ürünlerinden elde etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Ata ve beraberindeki heyet kurdele keserek fuarın açılışını yaptı. Stantları ziyaret eden Vali Ata, bir traktörün sürücü koltuğuna oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fuar kapsamında ayrıca türkücü Mahmut Tuncer'in sunumuyla en güzel buzağı yarışması düzenlendi. Jüri üyelerinin değerlendirdiği 15 buzağı içerisinde birinci olanın sahibine hediyeler verildi.
120 firmanın stant açtığı ve 4 gün süreceği bildirilen fuarları 30 bin kişinin ziyaret etmesinin hedeflendiği bildirildi.