GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 2 kişinin öldüğü yangının çıktığı iş hanında incelemelerde bulundu. Konukoğlu, yangın ile birlikte mağdur olan esnafa gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adli Konukoğlu, bir grup sanayici ile birlikte geçen perşembe günü 2 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı yangının meydana çıkan Hacı Büyükbeşe İşhanı’nda inceleme yaptı. Hasar gören işyerlerini gezen Konukoğlu ve beraberindeki sanayiciler, esnafın sorunlarını dinledi. 'Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği' Başkanı Mehmet Haskaya’dan yangın ile ilgili bilgi alan Konukoğlu, yangının sigara izmaritinden kaynaklandığının tahmin edildiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bizim bu bölgede büyüklü- küçüklü çalışma alanlarımız var. Ama buradaki yangın, sigaradan kaynaklandığını düşündüğümüz bir olay. Bulunduğumuz iş hanı, genel olarak depo olarak kullanılan, fakat o sırada girip çıkan çalışan arkadaşlarımızın da olduğu bir bölge."
Konukoğlu, çalışanları bilinçlendirecek çalışmalar yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bundan sonra bize düşen bu bölgelerdeki bütün müesseselerimizin çalışanlarını daha iyi bilinçlendirerek Allah korusun bundan sonra çıkabilecek yangında ne yapacaklarını, nasıl davranacaklarını ve en kısa yoldan nasıl tahliye edebileceklerini öğretmek. Bazı yerlerde farklı noktalara konulacak olan detektörlerle de yangının daha hızlı ihbarını almak için yapacağımız çalışmalarla buradaki sistemleri geliştireceğiz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralanan kardeşlerimizi de acil şifalar diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın."