GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) ile Ticaret Borsası (GTB) arasında 4 farklı alanda işbirliği yapmak üzere protokol imzalandı.
GAÜN Rektörlük Toplantı Salonu'nda yapılan protokol törenine, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile akademisyenler ve GTB üyeleri katıldı. Törende GAÜN ile GTB arasında 'İntörn'lük eğitimi', 'GTB tarafından bakliyat yılı olarak belirlenen 2016 yılında birlikte çalışmak', 'GAÜN tarafından kurulan teknoloji aktarım ofisinin faaliyetlerini birlikte yürütmek' ve 'Proje işbirliği' alanlarında birlikte çalışmak üzere 4 farklı işbirliği protokolü imzalandı.
Rektör Coşkun, üniversitenin şehrin parlayan yıldızı olduğunu anlatarak, sanayi ve iş dünyasıyla yapılan işbirliklerinin iki taraf için de gerekli olduğunu dile getirdi. Özellikle intörn'lük eğitimine dikkat çeken Rektör Coşkun, "Türkiye'de ilk defa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine intörn'lük eğitimi vermek üzere bir protokol imzalanıyor. Bu protokol sayesinde fakültede eğitim gören öğrencilerimiz belli dönemlerde sahaya inerek çalışma şeklini de öğrenecekler. Bunun dışında TÜBİTAK tarafından desteklenen 10 üniversite arasında olmamızla birlikte TARGET isimli bir şirket kurduk. Bu şirketle teknoloji transferi alanında faaliyet gösteriyoruz. Yine GTB ile bu alanda da işbirliği yapmak üzere protokol imzalıyoruz. GBT tarafından bakliyat yılı olarak belirlenen 2016 yılında üniversitemizle GTB işbirliği yaparak, bakliyat alanında bilimsel çalışmalar ve yeni projeler üreterek işbirliği içinde olacağımıza dair bir protokol daha imzalayacağız. Son olarak; bireysel olarak daha önceden yaptığımız proje geliştirme işbirliğini kurumsal hale getireceğimiz bir protokol imzalayacağız. İnşallah her iki kurum için de hayırlı olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise birçok ülkeyi gezdiğini ve gelişmiş yerlerde üniversitelerle işbirliğini gördüğünü kaydetti. Üniversite olmadan proje geliştirmenin zor olduğunu ifade eden Tiryakioğlu, "Son olarak Amerika'ya yaptığımız gezide gördük ki üniversite ile işbirliği olmadan bazı şeyler imkansız. Bu sebeple biz de Türkiye ve şehrimizin parlayan yıldızı konumunda olan Gaziantep Üniversitesi'yle işbirliği protokolleri imzalıyoruz. Bilindiği üzere; 2016 yılını bakliyat yılı olarak kabul ettik. Birleşmiş Milletler de bakliyat yılını faaliyetleri içinde kabul etti. Biz de yapılacak faaliyetlerin tam ortasındayız. Üniversitemizle yapılacak işbirliğiyle bilimsel çalışmalar yapacağız, özellikle obezite alanında çalışmalarımız olacak. Böylelikle hem bu etkinlikleri tam anlamıyla dolu dolu yapacağız hem de kurumlarımızın isimlerini uluslararası arenada tanıtmış olacağız" diye konuştu.
Üniversiteyle her alanda seve seve işbirliği yapabileceklerini de sözlerine ekleyen Tiryakioğlu, protokollerin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Konuşmaların ardından her iki taraf da işbirliği protokollerini imzaladı. İmza töreninin ardından birbirlerine hediye takdim eden Rektör Coşkun ve Başkan Tiryakioğlu, daha sonra akademisyenler ve GTB üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.