Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin işyerlerinde çalıştırılmasına ilişkin yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Suriyelilerin çalışmasıyla ilgili kanun maddesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Bartık, "Muhtemelen 15-20 gün içerisinde Suriyelileri legal olarak çalıştırmayı başaracağız" dedi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin olağan genel kurul toplantısına katıldı. Mevcut başkan Ömer Küsbeoğlu'nun tek aday olarak girdiği ve yeniden göreve seçildiği genel kurulda konuşan Eyüp Bartık, esnaftan gelen istekler doğrultusunda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyelilerin çalışması konusunda girişimlerde bulunduklarını söyledi. Bartık, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yapılan toplantılar sonrasında 11 Nisan tarihi itibariyle Türkiye'deki yabancıların çalışma yetkisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına geçtiğini belirterek, "Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Suriyelilerin çalışmasıyla ilgili kanun maddesi hazırlanıyor. Bizim de bu konuda görüşlerimizi aldılar. Muhtemelen 15-20 içerisinde Suriyelileri legal olarak çalıştırmayı başaracağız. Sizlerle de bunları paylaşacağız" diye konuştu.
Bartık, Suriyeli işçilerin çalışma şartları ve koşullarına ilişkin ayrıntıların ise bakanlık nezdindeki hazırlığın tamamlanmasıyla netlik kazanacağını kaydetti.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)