Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, () - GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Irak'a yapılan ihracatta sorun olmadığını belirterek, "Irakla ilgili yaşanan sorunlara alternatif çözümler bulundu. İhracatçılarımız ürünlerini alternatif yollarla ulaştırıyor" dedi.
GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep ve bölgede ihracat kültürünün geliştiğini ve yerleştiğini söyledi. Üretim ve ihracatın bir bölge veya ülkeye yönelik tasarlanmadığını hedefin bütün dünya olduğunu anlatan Çıkmaz, "Üretim ve ihracatımızı hiçbir zaman tek bir ülkeye yönelik planlamıyoruz. Gaziantep’te ihracat kültürü gelişti ve yerleşti" dedi.
Markalaşmanın ihracatın artışındaki önemini vurgulayan Abdulkadir Çıkmaz, şöyle konuştu:
"Dünyanın her yerinde Türkiye’den gönderilen ürünler büyük itibar görüyor. Bunda ülkemizin ve markalarımızın güçlü olmasının büyük önemi var. Daha önceleri herhangi bir ülkeye gittiğinizde size burada kaç gün kalacaksınız, dönüş biletiniz var mı? gibi sorular sorulur ülkeye girişiniz engellenmeye çalışılır ve çeşitli zorluklar çıkarılırdı. Oysa şimdi Türkiye’nin ve markalarının dünyada güçlü bir imajı, sanayici ve iş adamlarımızın büyük bir saygınlığı var."
"IRAK'A ALTERNATİF YOLLARLA İHRACAT SÜRÜYOR"
GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, terör örgütü IŞİD militanlarının saldırısında olan Irak'a ihracatın alternatif yollarla devam ettiğini söyledi. Çıkmaz, "Irakla ilgili yaşanan sorunlara alternatif çözümler bulundu. İhracatçılarımız ürünlerini alternatif yollarla ulaştırıyor. Ayrıca Kerkük ve Musul'la ticarette bir sıkıntı görülmüyor. Para akışı da devam ediyor. Şu anda ürünlerimizin bir bölümünü İran üzerinden gönderiliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI