KAYSERİ'nin Develi İlçesi'nde belediye meclis toplantısı, doğal buğday olarak bilinen 'Gacer bitkisinden' yapılan yemekleriyle başladı. Epçe Mahallesi'ndeki çiftçilerden Doğan Özdemir’in ikram ettiği gacerden  yapılan yemekler Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve meclis Üyeleri tarafından beğenildi.
Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubuna giren ve yörede oturanların 'Gacer' olarak isimlendirdiği bitki, ağırlıklı olarak Develi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen bu bitkiden ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi yemekler yapılabiliyor. Üretici Doğan Özdemir, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'dan gacer üretiminin artırılması, ekiminin teşvik edilmesi ve ürününün işlenmesi için tesis kurulmasını istedi. Özdemir şöyle konuştu:
"Ben, gacer üretimini dedemden öğrendim, faydalarını sizlere saymakla bitiremem. İstiyorum ki bunu üretenler artsın ve memleketimizde yetişen bu ürünü dünyaya pazarlayacak konuma gelelim."
Belediye başkanı Cabbar, hazmı kolaylaştıran tamamen doğal olan bu ürünün, pirinç ve bulgurun yerine kullanılabileceğini belirtirken şöyle dedi:
"Gacer hiçbir kimyasal içermemesinden dolayı bulgur ve pirinçten çok daha sağlıklı. Bu hususta tek eksiğimiz gacerin yeteri kadar bilinmiyor olması. Develi Belediyesi olarak gacerin tanıtımı ve ürünlerinin lezzetini katıldığımız her platformda dillendirip, Türkiye çapında kamuoyu oluşturmak için elimizden geleni yapma gayreti içinde olacağız. Gacer hak ettiği üretici kotasına erişince inşallah gacer için gerekli tesisler çok daha hızla faaliyete geçecektir."

OE(OE/İD)