Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Finlandiya'nın yabancı ve yerli para cinsinden kredi notunun ''AAA''dan ''AA+''ya düşürüldüğü, not görünümünün ise "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.
Açıklamada, geçen yıl yüzde 0,4 ile Avrupa Birliği (AB) içindeki en düşük ikinci büyüme performansına sahip Finlandiya'nın orta vadede yüzde 1 ila 1,2'nin üzerinde büyümesinin mümkün görünmediği savunuldu.
Ülkenin kamu borcu dinamiklerinin zayıflamaya devam ettiği ifade edilen açıklamada, 2015'te yüzde 62,6 olan kamu borcunun Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'ya (GSYİH) oranının 2020 itibarıyla yüzde 67,5'e yükseleceği öngörüsüne yer verildi.
Finlandiya'daki yatırımların yıldan yıla düştüğü de belirtilen açıklamada, büyümenin hızlanması için yatırımların ve özel tüketimin artması gerektiği ifade edildi. 
- Yunanistan'ın notu korundu 
Fitch Ratings, ayrıca Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden kredi notunu ''CCC'' olarak koruduğunu açıkladı. 
AB'nin 86 milyar avroluk yardım paketinin şartlarını "zorlu ve iddialı" olarak nitelendiren derecelendirme kuruluşunun analistleri, Yunanistan'ın bu yıl daha fazla önlem alması gerektiğini kaydetti. 
Yunanistan hükümetinin şu an için nakit ve repo gibi yeterli "tampon"lara sahip olduğu ifade edilen açıklamada, mali takvimde kayma olması durumunda ülkenin yaz aylarında likidite güçlükleriyle karşılaşabileceği uyarısında bulunuldu. 
Açıklamada, kreditörlerle anlaşmaya varılacak bir sonraki önlemlerin Yunanistan'ın büyüme potansiyelini artırabileceği bildirilerek, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kurtarma programına dahil olmasının, hükümetin reformlarına ve kuruluşun risk değerlendirmesine bağlı olacağı belirtildi.