Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu yıl fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle fındık fiyatının tarihinde ilk kez sezonda 11 TL'yi bulduğunu söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, don afeti nedeniyle Orta Karadeniz'de bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu söyledi. Türkiye'nin tahmini fındık rekoltesinin 371 bin ton civarında olduğunu belirten Cörüt, yüzde 50 randımanlı kabuklu fındığın piyasada kilosunun 11 liradan işlem gördüğünü, tarihinde fındığın ilk defa bu kadar yüksek bir rakama ulaştığını kaydetti.
Kilo fiyatının 15 lira seviyelerine kadar yükselmesini beklediklerini belirten Cörüt, "Türkiye'de en çok fındık Ordu'da üretiliyor. Ancak bu yıl don afetinden dolayı tahmini 65 bin ton civarında bir rekolte bekleniyor. Az olan fındığında iyi fiyattan satılması çabası içerisindeyiz. Üreticilerimize 'ihtiyaç fazlası fındığınızı emanete bırakmayınız' diye çağrıda bulunduk. Bu çağrılarımıza kulak verildiğini görüyoruz. Bugün gelinen noktada tarihinde fındık fiyatı ilk kez 11 lirayı buldu. Bu da fiyatların kontrollü olarak daha da artacağını gösteriyor" dedi. 

FOTOĞRAFLI