İSTANBUL, 3 Haziran () - FİNANSBANK ile Via Properties grubu arasında, Tuzla'da gerçekleştirilen Viaport Marin yatırımının yanı sıra grubun finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje finansmanı anlaşması imzalandı.

Gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rolünü sürdüren Finansbank, Via Properties'in Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerinin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro'luk 8 yıl vadeli proje finansmanını tek başına karşılayacak.

Finansbank ve Via Properties grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza töreni bugün, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş ve Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"GENİŞLEYECEK İŞBİRLİKLERİNE İMZA ATILACAK"
Törende bir konuşma yapan Şahinbaş, "Bugün hem İstanbul hem de Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olduğuna inandığımız bir finansman ortaklığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Finansbank olarak Via Properties ile proje finansmanı kapsamında başlatılan bu çalışma ilişkilerde bir başlangıç olacak. İlerleyen dönemde bireysel bankacılık, kredi kartları, POS gibi farklı bankacılık ürünlerinde de genişleyecek işbirliklerine imza atılacak" dedi.

PROJE 2015'TE BİTECEK
Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar da, gayrimenkul sektörünün en büyük anlaşmalarından birini imzaladıklarına işaret ederek, "Bugüne kadar yaklaşık 5 milyar TL'lik yatırım yapan grubumuz, Viaport Marin projesi ile İstanbul'a yeni bir cazibe merkezi kazandırmaya hazırlanıyor" dedi ve ekledi:

"Türkiye'de ilk ve dünyada sayılı olan mega marina projemiz Viaport Marin, Türkiye ve İstanbul'a katma değer sağlaması yönünden büyük önem taşıyor. 5 çıpalı marina konseptinde tasarlanan projemizde yine ilkleri hayata geçiriyoruz. Denizin üzerinde tasarlanan oteli, 750 yat kapasitesi, alışveriş üniteleri ve dev yeşil alanlarıyla, 'Denizin tadını Tuzla buluşturan' projemizi Mayıs 2015'te halkımızın hizmetine açıyoruz."

(OSS)