FETHİYE Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği'ne, 'Fethiye Kruvaziyer Liman Projesi Fırsat Analizi Projesi' ile başvurup destek almaya hak kazandı.
GEKA'dan alınacak 66 bin 200 TL'lik destekle, Fethiye'ye yapılması düşünülen kruvaziyer limanın, ekonomik, mali ve sosyal yönleri analiz edilecek. Proje sonunda ilçenin, seçkin turistleri taşıyan dev gemilerin yanaşacağı limana ihtiyaç duyup duymadığı verilerle ortaya konulacak.
LİMANIN YERİ ÇOĞRAFİ OLARAK BELİRLENECEK
Önümüzdeki günlerde liman projesine ilişkin araştırma ve planlama çalışması yapılacağını söyleyen FTSO Başkanı Akif Arıcan, araştırma kapsamında limanın yapılacağı yerin coğrafi olarak da belirleneceğini dile getirdi. Arıcan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“GEKA'dan alınan destekle limanın altyapı ve üstyapı nitelikleri karşılaştırma çalışması yapılacak. Pazarlama ilkeleri, mali ve ekonomik olarak ön yapılabilirliği araştırılarak, limanın pazarlama stratejisi ortaya konacak. Proje dâhilinde paydaşların ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Fethiye'nin kruvaziyer potansiyeli üzerine çalıştay düzenlenecek. Kruvaziyer turizmi konusunda uzman kişilerin desteğiyle ortalama 70 paydaşın katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayın ve yapılan çalışmaların sonuçları ile 'Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu' hazırlanıp, hem konu ile ilgili potansiyel yatırımcılara, hem de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecek." (FOTOĞRAFLI)