ANKARA Esenboğa Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı arasında karşılıklı uçak seferleri başlatan AnadoluJet'in 'hat açılış töreni' Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Açılış törenine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve ilçede yaşayan bazı yerleşik yabancılar ile çok sayıda davetli katıldı.
GÜNDE İKİ SEFERE ÇIKACAĞIZ
AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Türkiye ve Türk ismini dünyaya duyuran ana markanın Türk Hava Yolları (THY) olduğunu ve THY'nin kudretiyle yola devam ettiklerini söyledi. Ankara - Gazipaşa hattının açılması konusunda Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile 2 yıldır sürekli görüştüklerini belirten Doğan, "Ağrı, Kars, Çanakkale, Şırnak, Bodrum, İzmir ve Antalya'dan başta olmak üzere ülkemizin en ücra köşelerine ulaşım sağlayan duygu yüklü bir markayız. Bu hizmeti memleketin dört bir yanına gitmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılama sanatını icra ettiklerini kaydeden Doğan, "Kaynak arttıkça Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara'dan günde iki sefere çıkacağız. Coğrafyası, tarihi ve güneşiyle bu bölgeyi Avrupa'ya ve bütün dünyaya hep birlikte ulaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.
HEDEF 1,5 MİLYON YOLCU
Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise Gazipaşa'ya geçen yıl 10 ülkeden 13 firmanın 16 noktadan uçuş gerçekleştirdiğini söyledi. 2013 yılında 370 bin olan yolcu sayısının 1 milyon 500 bine çıkarılması için çalışmalar yapıldığını dile getiren Aşıklı "THY'nin bir kolu olan AnadoluJet ilk etapta haftada 5 sefer yapacak. Bu seferlerin artmasını umut ediyoruz" dedi.
AÇILMASI HAYALDİ
Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu da şöyle dedi: "Gazipaşa Havalimanı'nın açılması Alanya için bir hayaldi. Ancak bu hayali gerçekleştirdik. Bunun olabileceğini ortaya konulan iradeyle gösterdik. Yapılacak çalışmalarla konfor ve kalite daha da artacaktır."
Konuşmaların ardından Ankara Devlet Opera Balesi'nin 'Seslerle Anadolu' adlı müzikal tiyatro gösterisi gerçekleşti.

(FOTOĞRAFLI)