TÜRKİYE Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Operasyon Direktörü İsmail Ergun, otomobil piyasasında son dönemde yavaşlama olduğunu, firma olarak bunu özel alım koşullarıyla aştıklarını söyledi. Toyota olarak düzenledikleri kampanyalarla müşterilerinin etkilenmediğini kaydeden Ergun, "100 TL peşinle şimdi al, Mayıs'ta öde' kampanyası büyük ilgi gördü. 25 bin başvuru aldık. Yetişmekte zorlanıyoruz. Çok iyi talep gördüğü için kasımda da devam edeceğiz" dedi.
Bursa Oto Show'a katılan sektör ve firma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Operasyon Direktörü İsmail Ergun, bu yıl otomobil pazarında binek araç ile ticari araçların geçen yılın üzerinde kapatacağını söyledi. Otomobil piyasasında son dönemde yavaşlama olduğunu belirten Ergun, pazardaki hareketin kurlardaki artışının etkisinin bulunduğunu kaydetti. Toyota olarak bu yıl geçen seneden daha fazla satışa ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Ergun, geçen yıl elde ettikleri 40 bin 58 satış rakamını bu yıl aşmayı hedeflediklerini söyledi. Ergun, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki senede 50 bin adet satma hedefimiz var. Yeni modellerimiz bu senenin yarısından sonra geldiği için adedimiz 40 bin civarında. Önümüzdeki yıl aynı modellerle hizmet vereceğimiz için 50 bin civarında olacak." 
Satışlarda düşüş olmamasını düzenledikleri kampanyalara bağlayan Ergun, şöyle devam etti:
"Bizim; 'Toyota Finans' Sistemimiz var. Müşterilerimiz hemen hiç etkilenmediler diyebiliriz. Özellikle özel alım koşulları sunuyoruz. Ekim ayında '100 TL peşin ile şimdi al Mayıs da öde kampanyası' ile çok ciddi talep gördü. 25 bin başvuru aldık. Yetişmekte zorlanıyoruz. Çok iyi talep gördüğü için Kasım ayında devam edeceğiz."
Ergun, hükümetin hurda teşviği uygulaması yönündeki tartışmalara değinirken, "Böyle bir teşvik çıkarsa sektöre destek olur. Biz de bu fikri destekliyoruz. Çevre ve karbondioksit salınımı çok önemli. Toyota, bu konuda hassasiyet gösteren bir firma. 14 senedir 5 milyonu aşkın hibrit araç ürettik. Eski arabaların hurda teşviği ile pazardan çekilmesi ve karbondioksit salınımı daha düşük araçlarla hem çevre, hem de tüketiciler açısından faydalı olacağını sanıyorum. Belki bu sene yetişmeyecek ama umarım önümüzdeki sene bununla ilgili çalışmalar devam eder" diye konuştu.
"VERGİ SİSTEMİNDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"
Avrupa'daki otomotiv sektöründe vergi sisteminin farklı olduğunu dikkat çeken Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Avrupa'da vergi sistemi karbondioksit salınımına göre. Daha yüksek karbondioksit salınımı olanlar, daha yüksek vergi ödüyor. Ülkemizde ise vergilendirme motor büyüklüğüne göre yapılıyor. Hükümetin bu konuda büyük çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla ileriye dönük vergi sisteminde karbondioksit salınımının dikkate alınacağı ile ilgili vergi çalışmalarının yapıldığı konusunda bilgi sahibiyiz. Ama ne zaman olacağı ile ilgili bilgimiz yok. Ülkemiz de de karbondioksit salınımına göre verilendirme sistemi zamanı geldiğinde hükümet yetkilileri tarafından alınacağı görüşündeyiz."