ORTA Anadolu bölgesinin 3 bin 16 metre ile en yüksek dağı , sönmüş volkan Erciyes dağında 2 sıcak su kaynağı bulundu.

Dağın 1900-2000 metre düzeyinde olduğu belirlenen sıcak su kaynağı, yaz aylarında açılacak sondajlarla yeryüzüne çıkartılarak termal turizmde kullanılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, 250 milyon euroluk Erciyes master Planı çerçevesinde yer alan 4-5 yıldızlı 30’un üzerinde otel ve turistik tesisin yapımlarının devam ettiğini, dağın iki ayrı kesiminde bulunan sıcak suyun  termal turizmde kullanılacağını söyledi.

Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Meclisinde bir soru üzerine yaptığı konuşmada, "Erciyes dağında sıcak su olduğunu biliyoruz. Kış turizminde , sıcak suyun önemi çok büyük" dedi ve şöyle devam etti:

"Zira, kış turizmi ile termal turizm bir arada yürüyor. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler, göz alabildiğine uzanan pistlerde gündüz kayanlar, kalan vakitlerini daha sonra kaplıcalardaki açık ve kapalı havuzlarda geçirip, mükemmel bir tatil yapıyor. Avusturya’nın Trol bölgesinde de aynı durum var. Kayak ve termal turizm yan yana. Halk arasında çubukla su bulan kişilerin yaptığı ön çalışmanın ardından onların gösterdiği yerlerde İstanbul’da gelen ve oldukça teknik cihazlarla donatılmış bir ekip, kaynağını doğrulayıp, derecesine kadar söylediler. Bu kaynaklardan biri Kayseri- Erciyes yolunun sol tarafındaki Seyfideresi dolayında. Diğeri ise , dağın Hacılar ilçesi yönünde bulunuyor. Erciyes dağının 26 milyon metrekarelik mülkü belediyemize geçti ancak bu su kaynaklarının olduğu yerler, bazı maden ruhsatı almış kişi ve şirketlere ait. Hukuki pürüzleri çözeceğiz. Bu yaz Erciyes dağında  sıcak su sondajlar vurulacak."

OE (OE) (OSS) (FOTO)