YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde Gençlik Grubu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'na sunduğu "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" projesi kapsamında açılan çinicilik kursuna katılan 15 engelli, ortaya çıkardıkları ürünleri satışa çıkardı.
Sorgun Gençlik Grubu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunduğu "Engelleri Sanatla Aşıyoruz Projesi" kapsamında engellilere yönelik çinicilik kursu açıldı. 2 yıl önce başlatılan kursa 95 kadın ve 15 engelli gencin katıldığını belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, "Bugüne kadar binden fazla çini üretimi yapıldı. Son olarak 15 engelli gencimize yönelik açtığımız kursa engelliler büyük ilgi gösterdi. Toplam 250 saatlik kursun ardından engellilerin ürettikleri birbirinden güzel çiniler alıcı bekliyor. Bazı engelli kardeşlerimiz ürettikleri çinilerin bir çoğunu pazarlama imkanı buldular" dedi.
Usta öğretici Hale Ekim ise farklı farklı engellilerin kursa katıldığını belirterek, "İlk etapta titrek yaptıkları çizgileri 3 haftalık süre içerisinde daha güzel yapmaya başladılar. Kursun sonunda ise birbirinden güzel desenleri çinilerin üzerinde yapmayı başardılar. Pazarlama yönünde de bir sıkıntı yaşamadılar. Bazı engelliler yaptıkları çinileri satma imkanı buldular" dedi.