Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gündeme ilişkin önemli değerlendirmede bulundu

Bakan Müzzinoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:
EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELECEK
Ortalamamız şu anda 52. OECD ülkelerinde böyle bir rakam yok. Reel olandan yana olmamız lazım. Bu rakamı 65'e taşıyacağız.
TORUN BAKIMINA MAAŞ
Yapılacak net ödeme Başbakanımızla görüştükten sonra tespit edilecek. Şu an asgari ücretin yüzde 30'u gibi düşünüyoruz. Kesinleştiğinde net rakam açıklanacak. Salı veya Çarşamba günü protokol açıklanacak. İstanbul ve Bursa şuan belli, diğer 3 il de belli olacak ve 5 bin doğum yapmış anneye 1 yıllık proje sürecinde asgari ücretin yüzde 30'u kadar bir rakamla sahaya çıkacağız. Her ay bu projeyi takip edeceğiz. Şubat ayında illerdeki talepleri alıp Mart ayında uygulanmaya başlanacak. Gelir düzeyi düşük annelerden oluşacak. Büyükanneye emekli maaşı olsa da maaş ödenecek.
SAĞLIK SİGORTASI
Türkiye sağlık sigortasında dünyada örneği olmayan tek ülke. Yüzde 99,5 istediği hastaneden sağlığa ulaşabiliyor, farklı alternatiflere yönelebiliyor. Sağlık sigortası için toplanan primler harcamayı karşılıyor burada açık yok. Emeklilerdeki yük sebebiyle hazineden destek alıyoruz. Bizim sağlık uygulamalarının da yeni vizyonlar için Sağlık Bakanlığı ile entegre olarak çalışmalar yapacağız.