Yeni yıl yaklaşırken, Ocak'ta maaşları artacak olan emekliler de heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, zam oranı için enflasyon verilerine kilitlendi. Takvim'de yer alan habere göre 2016'nın ikinci yarısındaki enflasyon, Ocak zammını belirleyecek. Bu dönemde enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Bu da 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerini açıklamasıyla belli olacak.
PROGRAMDA DA VAR
Ancak şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileriyle Ocak zammı şekillenmeye başladı. Temmuz- Kasım döneminde enflasyon yüzde 3.04 olarak gerçekleşti. Kesin rakamın ortaya çıkması için sadece 1 verinin, yani Aralık ayı enflasyonunun belli olması gerekiyor. Ancak uzmanlar, şu ana kadar gerçekleşen enflasyon doğrultusunda tahminlerini dile getirmeye başladı.

Vergi ve kur yükselişi nedeniyle otomobil, içki ve sigarada yaşanan fiyat artışlarının Aralık enflasyonuna etki edeceğini belirten uzmanlar, bu doğrultuda yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yani emeklilerin Ocak zammının yüzde 4'e yakın çıkabileceğini öngörüyor.
Hükümetin 2017 yılı programında da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin öngörüler yer alıyor. Programda; SSK ve Bağ- Kur emekli aylıklarının Ocak'ta, önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.73 artırılmasının öngörüldüğü belirtildi.
ENFLASYON BEKLENTİLERİN ALTINDA
Enflasyon Kasım'da gıda fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle beklentinin altında kaldı. Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Kasım'da yüzde 0.52 ile yüzde 0.8 olan beklentinin altında gerçekleşti. Bu yılın Kasım enflasyonu, son 11 yılın Kasım TÜFE ortalaması olan yüzde 0.89'un da altında kaldı. 
Emeklilerin ocak zammı şekillenmeye başladı!