SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı zammı oranları belli oldu.

Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Türkiye'de sayıları yaklaşık 11 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin, maaşlarına 2016 yılı başında alacakları enflasyon farkı belli oldu.

EMEKLİ ENFLASYON FARKI 2016

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı belli oldu. 100 liralık seyyanen artışa, yüzde 3.86 enflasyon zammı eklenecek. Çifte zamla bin 500 lira olan emekli maaşı bin 661 lira oldu.

EMEKLİ MAAŞLARI 2016 KİM NE KADAR ZAM ALACAK?

Yaklaşık 11 milyon emeklinin ve memurların Ocak zamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı, memurların ve memur emeklilerinin farkı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu ay 100 liralık seyyanen artışın yanı sıra yüzde 3.86 enflasyon zammı eklenecek.

MEMUR EMEKLİSİ ENFLASYON FARKI 2016

Memurlar ve memur emeklilerine de bu ay yüzde 6'lık zamma ek olarak yüzde 0.85 enflasyon farkı verilecek.

EMEKLİ MAAŞINA ORTALAMA 161 LİRA ZAM YAPILDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Bu doğrultuda tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı 2015'in ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon kadar olacak. TÜİK verilerine göre; bu dönemde enflasyon yüzde 3.86 olarak gerçekleşti. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.86 olacak. Hükümetin hayata geçirdiği 100 lira ekstra zam da bu ay maaşlara yansıtılacak. Böylece SSK ve Bağ- Kur emeklileri bu ay çifte zam almış olacak. Örneğin; halen bin 500 lira olan maaş, 100 lira seyyanen artış ve yüzde 3.86 zamla bin 661 lira oldu. Yani ortalama emekli maaşında 161 lira artış yaşandı.

Türkiye Emekliler Derneği verilerine göre; zamlar öncesinde en düşük maaşlar yapılan seyyanen zam ve enflasyon artışından sonra tablodaki gibi oldu.

emekli enflasyon farkı 2016 zamlı emekli maaşları tam liste