KAYSERİ () - EKONOMİ Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında, 9 ülkeden gelen 30 kişilik heyet Kayseri Ticaret Odası’nı (KTO) ziyaret etti.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Tataristan, Irak, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ekonomi ağırlıklı 30 kişilik heyeti KTO Başkanvekili Ferhat Akmermer karşıladı.

Akmermer, "Bu ziyaret büyük adımların alıştırmasıdır. Derin tarihi köklerle bağlı olan ülkelerimizin geleceğe yönelik yürüyüşünde, birbirimize katacağımız çok önemli değerlerin olduğunun bilincindeyiz" dedi.

Heyetin, Ankara, Kayseri ve Nevşehir’i kapsayan eğitim programı kapsamında Kayseri’ye gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Akmermer, "Odamızda bugün yapılan bu etkinliğin öncesinde, dün Serbest Bölge gezisi ve firma ziyaretleri yaptınız. Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi adına bu ufak görünen faaliyetlerin aslında büyük adımların atılmasının alıştırması olduğu da bir gerçektir. İlişkilerimizin yalnızca ekonomik ve ticari boyutlarda kalmayacağı, kültürel boyutlara da ulaşacağı bir gerçektir. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Heyette yer alan Ekonomi Bakanlığı araştırmalar Daire Başkanı Avni Dağdeviren de, gerçekleştirdikleri eğitim programı hakkında bilgi verdi. Ziyaret programında, KTO Genel Sekreter Yardımcısı Rüya Köksoy tarafından şehrin tarihi, ekonomik ve kültürel gelişimine ilişkin sunum yapıldı.

DÖ (OE) (OSS) (FOTO)