BAKAN ZEYBEKÇİ: "2002 YILINDA IMF BAŞKANINA YAZILAN MEKTUP ELİMİZDE"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kütahya'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi'nin açılışını yaptı, ardından Bakan Zeybekci, Zafer Kalkınma Ajansı'nın yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. 
Temel atma töreninde konuşan Bakan Nihat Zeybekci 2002 yılında dönemin Başbakanı ve Başbakan yardımcıları tarafından IMF Başkanı Horst Köhler'e bir mektup yazıldığını söyledi. Zeybekci şöyle devam etti: "2002 yılının 20 Şubat'ında Başbakan ve iki Başbakan yardımcısı IMF Başkanı Horst Köhler'e bir yazı yazıyor, Yaklaşık 30 sayfa. Bunun her maddesinde taahhütler var. Kırk beşinci maddeyi açıp baktım; Türkiye'de para eden tüm hazinelerin satılacağına, kamu şirketlerinin tamamının özelleştirileceğine tüm kamu bankalarının özelleştirileceğine, satılamazsa kapatılacağına. Bunlar Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası. En sonunda saygı ile taahhüt ederiz diyor. Belge elimizde." 
Gezi Parkı olaylarına katılanların dertlerinin başka olduğunu öne süren Bakan Zeybekci, "Taksim'de tüm Türkiye'yi ayağa kaldıranların o günlerde Başbakanımız Kuzey Afrika'da idi. O gösterilerin temsilcileri o günlerde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'la görüştüler. Kapıdan çıkarken hükümetle görüştük isteklerimizi ilettik dediler. Neydi o istekleri? Üçüncü havaalanı inşaatı durdurulsun, üçüncü köprü inşaatı durdurulsun, Türkiye'deki tüm Hidro elektrik Santraller durdurulsun. Nükleer santraller durdurulsun. Listelerini açıkladılar. Hani Taksim'di? Hani Gezi Parkıydı? Hani ağaçlardı dertleri? Dertleri başkaydı" dedi.
TÜRKİYE BU MUSİBETTEN HAYIR ÇIKARACAKTIR
17 Aralık'taki operasyonların ardından kendisinin göreve getirildiğini belirten Bakan Zeybekçi konuşmasını şöyle sürdürdü: "26 Aralık'ta Ekonomi Bakanı olduk. Ekonomi Bakanı olduğumuz andan itibaren Türkiye'de dalga yaşatmaya çalışılan o dönemin de tam içinde devam ediyoruz. Endişe edecek bir şey yoktur. Türkiye bu süreci de çok rahat aşacaktır. Hatta Türkiye bu süreci güçlenerek aşacaktır. Demokrasimiz, hukuk sistemimiz güçlenerek devletimizin bürokratik yapısı dünya standartlarında güçlenerek inşallah Türkiye bu musibetten bir hayır çıkaracaktır diye düşünüyorum."
TÜRKİYE KAYNAKLARI İTİBARİYLE ÇOK SAĞLAMDIR
Ekonomi dünyasındaki iniş çıkışların enflasyon, faiz ve kur tahmini yapanların loto tahmini yapar gibi tahmin yaptığı söyleyen Bakan Nihat Zeybekci, "Şuanda yaşadığımız bu kurla, enflasyonla ilgili olarak ne olur loto tahmini yapar gibi enflasyon faiz kur tahmini yapanları dinlemeyin. Aynı grup 2001 -2002 döneminde de televizyonlarda boy gösterirlerdi. Bunlara o dönemlerde televole ekonomistleri, yorumcuları denirdi. Türkiye bu tahminlerin çok üzerindedir. Türkiye kaynakları itibariyle çok sağlamdır. Bu hafta gördüğünüz gibi her şey yerine oturmaya başlamıştır. Önümüzdeki dönemde de her şey güzel olacaktır diyorum" dedi.
17 ARALIK HUKUK KATLİAMI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi temel atma töreninde sonra Kütahya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Zeybekçi burada yaptığı konuşmada 17 Aralık'ta yapılan operasyonu 'Hukuk katliamı' olarak nitelendirerek şöyle dedi: "17 Aralık bu memlekette bir hukuk katliamıdır. Biz her kim ki bu memlekette yetimin hakkına el uzattı, bırak el uzatmayı yan gözle bile baktıysa onun hukuk çerçevesinde gözünün çıkarılmasının takipçisiyiz. Fatih Belediyesi'nin uygulaması, Halk Bank'ın uygulaması, falanca siyasetçinin yakını diyerek buna benzemez birbiri ile alakası olmayan konuyu bir araya getirip hükümete yıkmaya kalktığın zaman bu hukuk değil, bu siyasi bir darbedir. Sonuna kadar yolsuzlukların, her nerede varsa adaletsizliklerin peşinde olacağız. Bir savcı adliyenin önüne çıkar da bildiri dağıtır mı? Öyle savcılardan bir tanesi bakın ne yaptı. 32 torba azı mühürlü belge ve 1005 sayfa gerekçe. Bunların dayanakları 32 torbada. Bunu hakime sevk ediyor. Hakim dedi ki bunu bir hafta inceler ondan sonra karar verir. 15 dakika sonra karar verir. Karar, Türkiye'nin en itibarlı şirketleri ve insanlarının mal varlıkların dondurulmasına karar verildi. Alın o Mayıs ayındaki listeyi aynen okuyun. Üçüncü köprü, Kanal İstanbul, üçüncü havaalanı, Marmara tüp geçidi, hidrolik santraller. Ne benzerlik değil mi? Ne büyük tesadüf. Ne olur dikkat edin. Her türlü yalana hazır olun. Her türlü iftiraya hazır oldun."