AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimciler Kurulu, Afyon'da internet üzerinden müşteri bulunması, internet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan elektronik ticaret alanında seminer düzenledi.
Seminere katılan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 'e-ticaret' olarak adlandırılan internet siteleriyle önemli ölçüde para kazanıldığını söyledi. Kendisinin de zaman zaman bu alanda atılım yapmak istediğini kaydeden Serteser, e-ticaret kavramının günümüzde popüler hâle geldiğini belirtti.
BAYİLİKLERE GEREK KALMAYACAK
Başkan Serteser, “Bir yıl önce e-ticaret sitesi kuran şirket ve şahıslar, çok önemli yol aldı. Çok büyük sermayeleri olmadan büyük paralar kazanabiliyorlar. Bunun hem yurtiçinde hem yurtdışında örnekleri çok fazla. E-ticaret siteleri çok güzel hazırlandıysa, küçük sermayelerle büyük miktarda paralar kazanılabiliyor. Üretim yapan şirketlerin, ürettiklerini bu yoldan satmaları mümkün. Böyle olunca bayilik sistemi kurmalarına hiç gerek kalmıyor" diye konuştu.
Başkan Serteser'in konuşmasının ardından Akınsoft A.Ş. Afyonkarahisar çözüm ortağı Selim Uysal, Figen Eser ile Burcu Çoban e-ticaret konulu sunum yaptı. (FOTOĞRAFLI)