İSTANBUL, () DÜNYANIN en ünlü hazır giyim markaları, Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı'nda alım anlaşmaları yapma amacıyla İstanbul'a geliyor.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık organizasyonuyla Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) desteğinde düzenlenecek "Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı - TEXBRİDGE" 26-28 Mart 2014 tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel  fuara dünyaca ünlü markaları, kumaş almaları için davet ettiklerini belirtti. Şenel, fuara alım için davet edilen firmalar arasında Zara, H&M, Fcuk, Abercrombie & Fitch , Diesel, Dockers, Daniel Hechter, United Colors of Benetton, Bebe, GAP, DKNY, Dolce Gabbanna, Oxs, Li Fung , Marks&Spencer, Hugo Boss, Esprit, Sela, Gloria Jeans, Ostin, Otto, Stylepit, Elle-Russi, Splash, Behpoosh, Tandor ve Tanpoosh gibi ünlü markaların yer aldığını söyledi.

20 BİN METREKARELİK FUARA 20 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

Şenel, "Bu yıl fuarımızı trend alanı, alım heyetleri, trend ve tasarım seminerleri, ulusal ve uluslararası basın toplantıları, business lounge, design lab gibi faaliyetlerimizle zenginleştirdik" dedi. Uluslararası alanda etkili olan trend belirleyicilerden Inkrit Berbee ile birlikte gelecek yılın trendlerini sergileyeceklerini anlatan Şenel, 20 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda 20 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Şenel'in verdiği bilgiye göre, ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Japonya, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan'dan alım heyetleri ve bireysel alıcılar CNR Texbridge Fuarı'na gelmesi bekleniyor.

TEKSTİL İHRACATINDA 9.4 MİLYAR DOLARLIK REKORA DOĞRU

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 6.sı gerçekleştirilecek fuara katılımcı firma sayısının her yıl arttığını söyledi.

Texbridge'in sektörün ihracatına büyük katkı sağladığını belirten Burkay, "Sektörde düzenlediğimiz fuarlar aracılığıyla pazarlarımızı hızla genişletiyoruz. 2012 yılını 7.9 milyar dolar ve 2013 yılını da 8.4 milyar dolar ihracat ile kapatmıştık. Bu yılın Ocak-Şubat aylarında gerçekleşen 1 milyar 486 milyon dolarlık ihracata baktığımızda yıl sonunda 9.4 milyar dolar civarında tüm zamanların rekoru olacak bir rakama doğru ilerliyoruz" diye konuştu.

RUSYA'YA YILLIK TEKSTİL İHRACATI 1 MİLYAR DOLAR

Burkay, fuarların sektörün pazarını ciddi oranda genişlettiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Rusya'ya bir yılda 1 milyar doların üzerinde tekstil ihraç eder konuma geldik. İhracat pazarlarımız arasında ikinci sırada yer alan İtalya'ya ihracatımızı 2013 yılında 840 milyon dolar seviyesine yükselttik. Son 10 yıllık döneme baktığımızda yeni pazarlarda da çok özel başarılarımız var. Çin'e tekstil ihracatımızı son 10 yılda 14 kat artırarak, 196 milyon dolara yükselttik. Tekstilde yaşanan bu başarılı gidişatta Texbridge ve Evteks gibi fuarların katkıları büyüktür."

(OSS)