TÜRKİYE ile Bulgaristan arasında bir haftadır süren 'dozvola krizi' bugün de aşılamadı. Sınırın Türk tarafından bekleyen sürücülere Kızılay Edirne Şubesi kumanya dağıtırken, bazı TIR sürücüleri kumanyanın 8’nci günde verilmesine sitem ederek, ‘akıllarına şimdi mi geldi?’ dedi.
Bulgaristan ile Türkiye arasında 8 gün önce başlayan dozvola krizi bugün de aşılamadı. Bazı TIR sürücüleri Ro-Ro gemilerine ve İpsala Sınır Kapısı’na yönelirken, çok sayıda TIR ise gümrükte bekleyişlerini sürdürüyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kendileriyle hiç ilgilenmediğinden yakınan sürücüler Suriye meselesinin daha çok ön plana çıkmasından yakındı. Sürücülerden Muhtar Gün, “Sayın bakanlarımız bizimle ilgilensin. Biz 8 gündür burada aç susuz bekliyoruz. Acaba Suriye’nin derdiyle ilgilendikleri kadar kendi vatandaşlarının dertleriyle ilgilenmeleri akıllarına düşmüyor mu? Gözleri görmüyorlar mı? Tuvalet yok, yakıtımız bitti, artık sesimizi duyup ilgilensinler” diye konuştu.
KIZILAY 8 GÜN SONRA EKMEK DAĞITTI
Kızılay Edirne Şubesi, krizin 8’nci gününde Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekleyen TIR sürücülerine ekmek arasında kavurma, ayran ile su dağıttı. TIR parkında sürücüler kumanyaları alırken, ‘8’nci gündemi aklınıza geldik’ diyerek sitem etti. Kızılay ekibi daha sonra Bulgar sınırına yakın alanlarda bekleyen TIR sürücülerine de kumanya dağıtarak Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli ye geçti. Burada Lalapaşa Kaymakamlığı tarafından TIR sürücülerine akşam saatlerinde çorba servisi yapıldığı ve mazotu biten sürücülere de 20’şer litre mazot takviyesi yapıldı.
Lalapaşa Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen TIR sürücülerinin bekleyişlerini sürdürdüğünü ifade ederek, “Sürücüler görüşüp onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Mazotlarının bitmek üzere olduğunu söylediler. Isınma ihtiyaçlarını mazot yakarak karşıladıkları için biz de onlara 20'şer litre mazot ve sıcak çorba dağıttık. Şu anda 150'den fazla aracın yurt dışına çıkmak için bekliyor” dedi.

EÖ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)