BÜYÜYEN karbon fiber kompozit sektörüne geniş bir ürün yelpazesi sunan ve küresel ölçekte pazarlama faaliyetlerinde bulunan Yalova'daki DowAksa, Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Kompozit Holding' ve 'Altyapı ve Eğitim Programları Fonu' ile 4,3 milyon dolarlık ortak bir yatırım anlaşmasına imza attı.

Anlaşma kapsamında, Rusya'daki Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ne yapılacak yatırım ile sağlam, güçlü ve hafif ürün çözümlerine ihtiyaç duyan inşaat, enerji ve otomotiv gibi sektörler için polimer kompozit malzemelerin geliştirilmesi ve endüstriyel üretimlere hazırlanması hedefleniyor.

DowAksa, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, Kompozit Holding ve Rusnano Grubu'nun Üyesi olan Altyapı ve Eğitim Programları ile ortak bir yatırım sözleşmesi imzaladı. Dow Chemicals İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Ticari İlişkiler Yöneticisi, Dow Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı ve DowAksa Yönetim Kurulu Başkanı Heinz Haller, Rusnano Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Anatoly Chubais, Kompozit Holding CEO'su Leonid Melamed ve DowAksa Yönetim Kurulu Başkanvekili, Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman arasında imzalanan yatırım anlaşması, dünya kompozit sektörüne katkı sunmayı hedefliyor. İmzalanan sözleşme çerçevesinde, Rusya'da bulunan Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ne 4,3 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirilmesi planlanıyor. Merkezde DowAksa, HCC ve FIEP'in eşit olarak üçte birlik hissesi bulunuyor.

Enerji, inşaat, otomotiv, petrol ve gaz sektörlerinde giderek daha fazla tercih edilen karbon elyaf kompozit pazarında çeşitli zorluklarla karşılaşıldığını belirten DowAksa Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, "Rusya hükümeti, kompozit sektörüne yeni giren ve inovatif şirketlere Ar-Ge ve pilot üretim desteği vermek için Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ni kuruyor. Bu önemli proje için biz de DowAksa, HCC ve FIEP olarak güçlerimizi birleştirdik. DowAksa mühendislerinin Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ndeki meslektaşlarıyla işbirliği yaparak, kompozit malzemelerin kullanıldığı sektörlerde verimliliği, üretkenliği ve katma değeri artıracak yeni çözümlerle çığır açacaklarına inanıyorum. Bu uygulamalar, emisyonların azaltılması yoluyla çevrenin korunmasına da katkı sağlayacaktır" dedi. SG/ (FK), (Fotoğraflı)