Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye ekonomik saldırı döneminin başladığını, dövizin bu sebeple birden yükseldiğini belirtti. Müezzinoğlu, bu 'döviz saldırısı'nın uzun süremeyeceğini de sözlerine ekledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kanal 7'de soruları cevapladı.
'SALDIRILAR 2013'TE BAŞLADI'
Müezzinoğlu, Türkiye'ye Gezi Parkı olaylarının başladığı Mayıs 2013'ten beri fiili bir saldırı olduğunu söyledi. 17 - 25 Aralık ve 15 Temmuz'un da bu saldırıların devamı niteliğinde olduğu ifade eden Müezzinoğlu, şimdi ise ekonomik yönden saldırıların başladığını belirtti. Müezzinoğlu, ''Bütün dünya ülkelerinde dolara karşı değer kaybı oldu. Türkiye'nin bu anlamda ekonomik sıkıntıya girmesini 2013 Mayıs ayından beri görüyorum.'' dedi ve bu tür saldırıların 2023 hedeflerine yönelik olduğunu söyledi.
'DOLARIN NEREYE DÜŞECEĞİNİ KONUŞURUZ'
Acet, programda Bakan Müezzinoğlu'na dövizin nereye kadar çıkacağı sorusunu yöneltti. Müezzinoğlu ise dövizin birileri tarafından bilerek şişirildiğini ifade ederek şunları söyledi: ''Muhtemelen 1 ay sonra nerelere düşeceğini konuşuruz. Çünkü tekrar olması gereken reel zemine dönecektir. Belki birkaç operasyonla biraz daha zorlayabilirler, ama reel olmayan bir şey gitmez. Neticede olması gereken yatağına dönecektir.''