Dün güne 3.38 seviyesinde başlayan ve oldukça hareketli olan dolar/TL, 3 haftanın en düşük seviyesi 3.34'ü görmesinin ardından, yurtdışı veriler ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ekonomi için alınan tedbirleri açıklamasının ardından yükselişe geçerek 3.49'un üzerini gördü. Kur gün içerisinde 15 kuruşluk bir dalgalanma yaşadı.
Akşam saatlerinde gerileyen dolar/TL günü 3.44 seviyesinde kapattı.
Kur, haftanın son gününde 3.43'ten işlem görüyor.
Euro/TL ise 3.64ten işlemde.

PİYASA TURU: Global piyasalarda iyimserlik devam ediyor
08:55 Altında Fed öncesi satış baskısı sürüyor
Altında gelecek hafta gerçekleştirilecek ve faiz artırımına kesin gözüyle bakılan Fed FOMC toplantısı öncesi aşağı yönlü baskı devam ediyor. Kıymetli metal 8 Kasım'da Trump'ın başkan seçilmesiyle birlikte yukarı kırılma yaşayan enflasyon beklentilerinin faiz artırımı beklentilerine yansımasıyla birlikte baskıya maruz kalırken, o tarihe göre değer kaybı yüzde 9'u aştı. Son kotasyon 1.167 dolar/ons'ta.
Sydney merkezli CMC Markets Başanalisti Ric Spooner, “Altın bir çok kötü haberin etkisinde kaldı: özellikle yükselen dolar yükselen faizler ve tahvil faizleri. Fed'in haftaya gerçekleştireceği neredeyse kesin gözüyle bakılan faiz artırımına tepki ilginç olacak” dedi.
08:48 Petrolde Cumartesi toplantısı bekleniyor
Petrol fiyatları bir önceki seansta yüzde 2 artış gerçekleştirmesinin ardından OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin üretim kesintisi anlaşmasına yönelik tutumlarının beklenmesiyle yatay seyirde. Bu hafta 52,83 dolara kadar gerileyen Brent 54,12 dolarda. 
Traderlar OPEC ve OPEC dışı üreticilerin Viyana'da gerçekleştireceği Cumartesi toplantısnı bekliyor. t2002 yılından bu yana ilk kez OPEC ve OPEC dışı üreticileri bir araya getirecek olan toplantıda üye olmayan ülkelerden arz kesintisine destek istenecek. Citi enerji vadelileri stratejisti Tim Evans, görüşme öncesi kar satışı yaşanma olasılığına dikkat çekiyor.
08:40 Dolar/TL 3,45'te
Bu hafta 3,34'e kadar geriledikten sonra dün 3,50 eşiğine sıçrama yapan Dolar/TL sabah saatlerinde 3,45'in hemen üzerinde.
Euro/TL 3,66'da ve Sterlin/TL 4,34'de. 
08:34 Çin'den güçlü enflasyon sinyalleri
Trump'ın başkan seçilmesi ABD'de enflasyon beklentilerini ateşlerken, Çin'in dünyaya enflasyon ihraç etmeye başlaması, piyasa ekonomistlerine küresel enflasyon sarmalına adım atılmaya başlanmış olabileceğini sorgulatıyordu.
Çin'de bugün açıklanan enflasyon rakamları, bu görüşü savunan ekonomistlerini elini güçlendirdi. Üretici fiyatları Kasım'da yıllık bazda yüzde 2,3 olan beklentilerin de üzerinde yüzde 3,3 artış kaydetti. Bu da Ekim 2011'den bu yana görülen en yüksek artış. Veriyi değerlendiren ANZ, 
ANZ, "ÜFE rakamları Çin'in yıllardır devam eden deflasyon tuzağından çıkmakta olduğu görüşümüzü teyit ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Çin'de TÜFE de yıllık bazda yüzde 2,3 artışla Nisan'dan bu yana en güçlü gerçekleşmeyi ortaya koydu. Capital Economics'e göre ise PBOC'ten gevşeme adımı beklemek artık daha uzak bir ihtimal.
08:15 Nikkei yükselişte, Asya'nın gündemi ise Macau
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi bugün dalgalı bir seyir izlerken, haftalık bazda yüzde 2,3 yukarıda. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 1,23 yükselirken, haftalık bazda da yüzde 2,6 yukarıda seyrediyor. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi yüzde 0.1 yükselirken, haftalık bazda ise yüzde 0.3 artıda kapanmaya hazırlanıyor
Asya'da günün konusu ise kumarhaneler cenneti Macau. Çin'de kumarın yasal olarak oynandığı bir bölge olan Macau, ekonomisinin yüzde 60'ını kumarhanelerden elde ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir ayda China UnionPay ATM'lerinden 10 milyar pataka çekeildiği Çin basınına yansımıştı. Bunun üzerine Cumartesi itibariyle Makau'da ATM para çekme limiti 10 bin patakadan 5 bin patakaya indirilecek. 
08:03 Dow Jones ve S&P500 rekor tazelemeye devam etti
ABD hisse senedi endekslerinde olumlu seyir dün de devam etti. 
Dow Jones Industrial, son iki seansta olduğu gibi dün de Goldman Sachs hisseleri öncülüğünde yükseldi. DJI yüzde 0,33 yükselişle 19.614,81'den kapandı ve rekor tazeledi. Endeks 8 Kasım seçimlerinden bu yana 13. kez rekor tazeliyor.
S&P500 ise finans sektöründe yüzde 1'i aşan kazançlarla birlikte yüzde 0,22 yükeldi ve kapanış rekorunu 2.246,19'a taşıdı. Nasdaq da yüzde 0,44 değer kazandı. Salı günü 11,79'daki VIX ise 12,64'e yükseldi.