Art arda rekorlar kıran dolar ve euro bugün de yüksek seyrini koruyor. Bankalararası piyasada dolar 3,51, euro 3,73 civarında seyrediyor.  Dolar dün 3,5075'e kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Euro da 3,7386'ya kadar çıkarak rekorunu tazelemişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz mesajlarından sonra dolar 3,5180'e çıkarak yeni bir rekor kırdı. Euro da 3,7508 seviyelerine yükselerek yeni bir rekora imza attı.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,45 seviyesinin destek konumuna geldiğini belirten analistler, olası yükselişlerde ise 3,50 seviyesinin psikolojik direnç olarak öne çıktığını belirtti.

GÖZLER ABD VERİSİNDE
Piyasalar bugün ABD'den gelecek kasım ayı tarım dışı istihdam verisine odaklandı. TSİ saat 16.30'da açıklanacak veri doların yönünde etkili olacak.

MOODY'S DEĞERLENDİRME YAPMAYACAK
Piyasaların yurtiçinde beklediği bir diğer gelişme ise Moody's'in Türkiye not değerlendirmesiydi. Ancak Moodys'in güncel takviminde bugün Türkiye derecelendirme kararı yer almıyor. 23 Eylül'de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan "Baa3"ten "Ba1"e indirip, not görünümünü "durağan" olarak belirleyen kuruluş böylece pas geçmiş oldu.

PETROL FİYATI DENGELENDİ
Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün 54,50 dolarla Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bugün gelen kâr satışlarıyla 53 doların üzerinde dengelendi.

DOLARDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLEBİLİR
Bankacılar bugün de kurun yeni zirvelerini test edebileceğini ABD verilerinin bunda belirleyici olabileceğini söylediler. ABD verilerinin ardından ise piyasalar EKK toplantısına odaklanacak.OPEC dün gerçekleştirdiği toplantısında 2008'den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varırken, küresel petrol fiyatlarında son iki yılda yaşanan yüzde 50'den fazla kaybın ardından harekete geçti. OPEC üyesi olmayan Rusya da 15 yıl aradan sonra üretim kesintilerine katılacak.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifini ele aldıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Yıldırım, gelecek hafta AKP olarak anayasa değişiklik teklifini TBMM'ye sunmuş olacaklarını söyleyerek, "Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecek. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor, her şey yolunda giderse yazın başında referandum olabilir" dedi.Referandum konusu artan siyasi tartışmalar sonucu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimali nedeniyle piyasalarda endişeye neden oluyor.

TAHVİL BONO PİYASASI
Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.12 seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 11.32 oldu. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz bugün spot kapanışta yüzde 10.55, valörde son işlemde yüzde 10.83 seviyesindeydi.