Dolar 2,5 Ayın Zirvesinde, 3.08'i Test Etti
Dolar kuru güne 3.07 seviyesinden başladı. Dolar/TL sonrasında bankalararası piyasada 3,08 seviyesinin üzerini gördü. Kur saat 9.18 itibariyle 3,0795 seviyesinden işlem gördü.

DOLAR 3,10 SEVİYESİNİ TEST EDEBİLİR


Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Bugün piyasalarda Almanya Zew endeksi hariç veri bulunmuyor. Veri açısından sakin bir gün. Olası Musul operasyonu ve Türkiye'nin ne kadar yer alacağı, mevcut Suriye gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Bunun dışında bu hafta Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar da önemli olacak" dedi ve ekledi: "İçeride ise her ne kadar siyasiler tarafından yalanlanmış olsa da olası bir erken seçim ihtimali de yakından izlenen konular arasında. Bu hafta kurda 3.10 seviyesinin test edilmesini yüksek bir olasılık olarak görüyoruz" dedi.

3.10 OLMASI YÜKSEK BİR OLASILIK


Bankacılar TL'deki satış baskısının küresel endişelerle birleşmesi halinde kurda bu hafta 3.10 seviyesinin test edilebileceğini ancak bu seviyenin üzerinde kalıcı bir seyir henüz beklemediklerini belirtiyorlar. Dolar/TL'de tarihi rekor darbe girişiminin hemen sonrasında 20 Temmuz'da 3.0970 ile test edilmişti. Öte yandan Türkiye piyasalarının kapanışı sonrası açıklanması beklenen Fed tutanakları da piyasalarda takip edilecek.

DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN
İntegral Menkul Araştırma Departmanı'nın dolar/tl analizi şöyle;

TL'DE ZİRVE TEST EDİLEBİLİR

USD/TRY paritesi, 3.07 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor. Dolar endeksi 97 seviyesinin üzerine yükselmiş durumda ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin Dolar karşısında çok güçlü duramadığını izliyoruz. Gelişmekte olan ülke piyasalarında Türk Lirası'nın negatif ayrışıyor olması USD/TRY'nin de yukarı yönde gitme iştahını destekliyor. Döviz sepeti kritik seviyelerdeki seyrini sürdürüyor bu sabah da 3.25 çevresinde ve bu seviyenin üzerindeki seyrini korumayı başarırsa bu durumda kur üzerinde de yükselişe neden olmaya devam edebilir. Diğer yandan, global piyasalarda Dolar güçleniyor. ABD'de veri takviminin sakin olmasına karşın Fed'in Aralık ayı faiz artırma ihtimallerinin her geçen gün yükseliyor olması ve piyasalarda Dolar'a olan iştahı kabartıyor. Bu güçlenmede en büyük pay hiç kuşkusuz Fed üyelerinden gelen açıklamalar olduğunu söylemek yanlış olmaz.

USD/TRY paritesini teknik olarak ele alırsak, 3.0740 üzeri seyrini korumayı sürdürmesi kurda yukarı yönlü hareketlerin devamının gelmesine neden olabilir. Kurda yukarı yönlü hareketlerde 3.0950 ve 3.10 direnç noktaları takip edilebilir. Geri çekilmelerde 3.05-3.06 destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Satış baskısının şiddetlenmesi açısından 3.0480 desteğinin altında kapanışlar görülmesi gerekebilir.

Dirençler:
3.0740 / 3.0950 / 3.10
Destekler:
3.0480 / 3.0350 / 3.0280

TAHVİL BONO PİYASASI


Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 9.65 olurken valörde son işlem yüzde 9.75 oldu.Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 8.71 seviyesindeydi.