Bu yıl Doğu ve Güneydoğu’daki 16 ilde kamu tarafından 6 milyar lira tutarında yatırım harcaması öngörüldü. Bu harcamanın önemli kısmı tarım, ulaştırma ve enerjiye kullanılacak. Ancak, son zamanlarda tırmanan terör eylemleri ve terör örgütünün iş makineleri ile şantiyelere yönelik saldırıları nedeniyle hedefe ulaşılması zora girdi.

TOPLAM KAMU YATIRIMI 62.2 MİLYAR

Kalkınma Bakanlığı, 2015 yılı kamu yatırımlarının illere göre dağılımını yayımladı. Buna göre, belediyeler, muhtelif fon ve hibe yatırımları dahil olmak üzere kamu kurumları tarafından bu sene Türkiye genelinde 62.2 milyar liralık yatırım harcaması yapılacak. Bu yatırımların 27 milyar lirası, birden fazla ili kapsadığı için illerin yatırım toplamları içerisinde değerlendirilmedi.

6 MİLYAR GÜNEYDOĞU'YA

Geri kalan 35.2 milyar liralık yatırımın 81 ile dağılımına yer verilen rapora göre, bu sene en fazla kamu yatırımı 6.4 milyar lirayla İstanbul’da yapılacak. Bu ili 4.3 milyarla Ankara, 1.6 milyar lirayla İzmir izleyecek. En yüksek yatırım itibarıyla dördüncü sırayı 1 milyar 130 milyon lirayla Diyarbakır alırken onu 1 milyar 115 milyon lirayla Mardin izledi. Şanlıurfa’da ise 957 milyon liralık yatırım yapılacak.

3 GÜMRÜK KAPISI KAPATILDI

Gümrük Bakanı Cenap Aşçı, Van’ın Saray İlçesi’ndeki Kapıköy, Hakkâri Yüksekova’da Esendere ve Çukurca’daki Üzümlü gümrük kapılarının güvenlik sorunları nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.
Doğu'da 6 milyar liralık kamu yatırımı zora girdi