ISPARTA Mahalli Çevre Kurulu, kentteki hava kirliliğini en aza indirmek için uygulamaya sokmak istediği doğalgaza geçiş zorunluluk kararını nisan ayına erteledi.

Mahalli Çevre Kurulu, şehirde yaşanan hava kirliliğine karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Vali Yardımcısı Tahir Demir başkanlığında toplandı. Valilik Göl Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz başta olmak üzere kurulun diğer üyeleri katıldı. Toplantıda gündemde bulunan dört madde görüşülerek karara bağlandı.

'İSTENİLEN HAVA KALİTESİNE ULAŞAMADIK'

Toplantı başkanı Vali Yardımcısı Tahir Demir, “Bilindiği gibi ilimiz Isparta şehir merkezinde gerek kömür kullanımı gerekse coğrafi konumu gereği her kış mevsiminde hava kirliliği yaşanmaktadır. Bu konuda bu zamana kadar bir takım kararlar alınmış ancak, maalesef istenilen hava kalitesine ulaşılmış değildir" dedi.

'HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ İÇİN DOĞALGAZA TAM GEÇİŞ SAĞLANMALI'

Isparta'da yüksek oranda yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi noktasında sadece muhtaçlık maaşı alan vatandaşlar hariç diğer vatandaşlara doğalgaz alt yapısı ulaştığını hatırlatan Demir, "Tüm kamu binaları, iş yerleri ve konutlar olmak üzere kademeli olarak doğalgaz ve elektrikle ısınmaya geçiş şarttır. Konuyla ilgili karar nisan ayında verilecektir" dedi.

KARAR ALINSA BİLE GELECEK KIŞ UYGULANACAK

Bu konuda hukuki, sağlık ve ekonomik boyutunu ele alan bir rapor hazırlanmasının zaruri olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Demir, "Dolayısıyla, konunun 15 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde önümüzdeki kış sezonunda yani 2014- 2015 kış sezonunda doğalgaza geçişin sağlanması planlanmaktadır. Kararı nisan ayında alsak dahi uygulama gelecek yıl başlayacak" dedi. (FOTOĞRAFLI)