DİYARBAKIR Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kokrutata, 2012 yılında yürürlüğe giren 3 bin 305 Sayılı Teşvik Yasası'nın 31 Aralık 2013 tarihten itibaren son bulacağını belirterek yatırımların artması için yasanın uzatılmasını istedi.
Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata basın toplantısı düzenledi. Green Park Otel'de düzenlenen toplantıya işadamları ve gazeteciler katıldı. Geçen yılın Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6'ncı bölge kapsamında Diyarbakır ve Güneydoğu Bölgesini de içine alan 3 bin 305 Sayılı Teşvik yasasını hatırlatan Başkan Korkutata, yasanın çıkmasıyla yurt içi ve dışından işadamlarının yatırımlarının bölgeye yöneldiğini söyledi. 'Çözüm sürecinin' çok faydası olduğunu belirten Korkutata, 2012 yılında yürürlüğe giren 3 bin 305 sayılı Teşvik Yasası'nın 31 Aralık 2013 tarihten itibaren sona ereceğini belirterek yasanın uzatılmasını istedi. 2012 yılında uygulamaya konulan Teşvik Yasası'nın 31 Aralık 2013 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kokrutata, yasanın 2015 yılına kadar uzatılmasının bölge için önemli bir kazanım sağlayacağını ifade etti.
"2014 VEYA 2015 YILINA KADAR UZATILMASI GEREK"
Yeni Teşvik sisteminde belirlenen en üst oranlardan yararlanabilmek için 2013 yılı sonuna kadar en az yüzde 10 yatırım yapılması zorunluluğuna dikkat çeken Korkutata, şöyle devam etti:
"Bu nedenle yeni teşvik sistemindeki oranların 2014 veya 2015 yılı sonuna kadar devam etmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Yeni Teşvik Sisteminde süre uzatımının yapılmasıyla, yapımına başlanan altyapı çalışmaları bitirilecek, yeni veya ek OSB alanları oluşturulacak ve buna bağlı olarak yatırım, üretim, ihracat ve istihdam arttırılacaktır. Özellikle Son beş yıldır bölgemizdeki günden güne artış gösteren bu yatırımların ve ekonomik çalışmaların bu atmosferde devam etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Böyle olduğu takdirde hem bölgemiz kazanacaktır dolaylı olarak hem de ülkemize katkı sunulmuş olacaktır."
AK PARTİ İLE CEMAAT ARASINDAKİ SORUN GEÇİCİ
Korkutata, AK Parti ve Gülen Cemaati arasındaki tartışma ve görüş ayrılıklarına ilişkin soru üzerine cemaat üyelerine çete yakıştırmasının iyilikle bağdaştırmadığını söyledi. Korkutata, şöyle devam etti:
"Son günlerde Türkiye'de önemli problemler yaşanıyor. Türkiye; bir hukuk devletidir. En kısa sürede bu sorunların çözüleceğini inanıyoruz. Geleceği gören ve olayları hız bir şekilde analiz eden ülkenin her yerinde yetişmiş binlerce insanımız var. Yaşanan sorunun geçici olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz üzerindeki bu kaosun biteceğine inanıyorum. Hepimizin bildiği gibi bu camia içerisinde birçok farklı kesimler bulunuyor. Bütün gayretini millet, memleket ve insanlığın geleceği için harcayan camia üyelerini farklı lanse etmek vicdanlara sığmıyor. Gerek yurtiçi ve gerek yurtdışında gittikleri her yere hoşgörüyü, huzuru, tebessümü götürüp, insanlara kucak açmış bu insanlar her alanda başarılı olmuşlar. Bu insanlara çete yakıştırmasının yapılmasını doğru bulmuyorum."