Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ı ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası heyetleri, birlikte kardeşlik mesajı verdi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, 'kardeş oda' olma teklifi yaptı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla kardeş oda teklifinde bulundu. Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve Meclis Başkan Yardımcısı Cemal Mercan ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından karşılanan, Düzce TSO heyetine, Düzce'de 2.5 yıl sene görev yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da eşlik etti.
Ülkenin istikrarının sürmesinde iş erbabı kişiler ile ticaret ve sanayi odalarının önemli bir katkısı olduğunu belirten Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, "Böylesi bir zamanda Düzce'nin Diyarbakır'ı ziyareti çok önemlidir. Seçim çalışmalarına karşı provokasyon yapan dar bir azınlığın dışında, memleketimizin tüm insanları, birlik ve kardeşlik istiyor. Düzce'de yaşanan depremde büyük acılar yaşandı. Bunu yaşamayan bilmez. Biz de inşallah en kısa zamanda size ziyarete geleceğiz" dedi.
Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı da, halkların hiç bir zaman birlikten kopmadığını belirterek, "Burada olmamız, bizi ayırmak isteyenlere verdiğimiz birlik ve kardeşlik mesajımızdır. Meclis adına, burada olmaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum" diye konuştu. Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ise, Düzceli bir hemşeri olarak kabul ettiği eski başsavcılarının burada göreve başlamasından ve onun eşliğinde Diyarbakır'ı gezmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
"Burası Diyarbakır. Buraya gelinir, burada kalınır, buraya yatırım yapılır. Yukarı Mezopotamya'da bu iki verimli nehir arasında, peygamberlerin topraklarında kardeşliği yaşatmak, buraya en yakışanıdır. Diyarbakır metropol denilebilecek bir kent artık. Biz doğal felaketle nasıl sarsıldıysak, sizler de insani bir felaketle sarsıldınız. Allah o acı geçmişi bir daha göstermesin. İki oda arasındaki, bu kardeşlik protokolü her iki odaya yakışacaktır. Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı Diyarbakır, yanıbaşımızdaki savaş da bitince, bu huzur ortamının da etkisiyle, ticaret yoluyla hızla büyüyecektir. İnşallah sükunet ortamının sürmesiyle, Diyarbakır göçü tersine çevirecektir."
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, kendisini her iki şehirde de evinde hissettiğini kaydederek, iki şehrin insanlarının ortak kültürel özellikleri olan misafirperverliğin bunda çok etkili olduğunu dile getirdi. Diyarbakır'a yatırımla ilgili şimdi çok güzel bir algı oluştuğunu anlatan Solmaz, "Diyarbakır, tarım kapasitesi ve verimli güneşinin yanı sıra, 12 bin yıl geriye kadar giden medeniyet tarihi ve kültürel mirası dolayısıyla turizm açısından da verimli bir kent" dedi.

MT(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)