Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, mesleki eğitim hizmetleri kapsamında 'Sürü Yönetimi Elemanı Kursları' açıyor. Bu kapsamda çobanlık mesleğine standart getirileceği belirtildi.
Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Keskin Kaymakamlığı, Keskin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karakeçili Kaymakamlığı ve Karakeçili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile 45 kursiyere 15 günde 120 saat süreyle eğitim verilecek. Sürü Yönetimi Elemanı kursu, 24 Mart tarihinde başlayacak, 11 Nisan'da sona erecek. Proje kapsamında kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme, bakımını yapabilme, çoğaltabilme, biyo-güvenlik uygulamalarına hakim olabilme konularında eğitimler verilecek.
Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, imzalanan protokol sonunda oldukça zor şartlar altında çalışan çobanlık mesleğine bir standart ve mesleki statü getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

EG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)